Urth Cafe Müslüman kadınların davasına dava ile cevap veriyor

Urth Cafe Müslüman kadınların davasına dava ile cevap veriyor

California’da Laguna Beach’de bulunan Urth Cafe’nin sahibi kendisine bir grup Müslüman kadın tarafından açılan davaya dava ile karşılık veriyor.

Açılan davaya göre 22 Nisan günü akşam saat 8:00’de Urth Cafe’de oturan ve başörtülü kadınların da bulunduğu bir masaya gelen garson başka bir siparişleri daha olup olmadığını sordu. 8:15’de ise patronlarının kalabalık gecelerde müşterilerin 45 dakika masada oturması kuralı koyduğunu belirtip, ayrılmalarını istedi.

Grup daha sonra iki polis eşliğinde dışarı çıkarıldı. Davacılar, “Çok şaşırdık ve sarsıldık” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Urth Cafe’nin sahibi ise bu davaya karşılık American Freedom Hukuk Şirketi ile anlaştı. İşin ilginci şirketin daha önce “Muslim-Free” olarak şubelerini tanımlayan bir firmayı savunması.

Olayın yaşandığı Urth Cafe daha çok Müslüman ve Arapların gittiği bir yer olarak biliniyor. Hukuk şirketinden David Yerushalmi iddiaların “asılsız ve sahte” olduğunu söyleyerek, olay gecesi dışarıda kuyruk olduğunu gösteren güvenlik kamerası kayıtlarını mahkemeye sunacaklarını söylüyor.

Davacılar ise olay zamanı çevrelerindeki masaların boş olduğu iddiasında. Davacıların avukatı Mohammad Tajsar ise karşı tarafın Yerushalmi’yi tutmasının kendi davalarının haklılığını kanıtladığını belirtti. Yerushalmi’nin Southern Poverty Hukuk Şirketi tarafından “Müslüman karşıtı” olarak tanımlandığını belirterek, “Bu kişi Müslümanların ülkeden gönderilmesini ve ABD’nin Juda-Hristiyan özüne dönmesi gerektiğini söylüyor” dedi.

Davacılar mahkemeden bu olayın bir daha yaşanmaması ve kaybettikleri itibarlarına karşılık para cezası istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.