Türk yapımcı, California’da belediye başkan adayı oldu

Türk yapımcı, California’da belediye başkan adayı oldu

Türk kökenli yapımcı Erbil Günaştı (57), ABD’nin California eyaletinin Palm Springs kentinin belediye başkanlığı için aday oldu.

Demokratik Parti’nin aktif olduğu California’da, Cumhuriyetçi Parti’den belediye başkanı adayı olan Günaştı’ya Hollywood yıldızlarınında destek vereceği belirtildi. 20 yaşında okumak amacıyla ABD’ye gelen Günaştı, New York Üniversite’inde diplomasi ve uluslararası ilişliler alanında master yaptı. Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği New York Basın Müşavirliği’nde 15 yıl çalıştıktan sonra 2008’de istifa etmesinden sonra sinemaya merak salan Günaştı, uzun yıllardır yapımcı olarak hayatını devam ettiriyor. Türk yapımcı bugünlerde belediye başkanlığı yarışına girerek ABD’de siyasete girmiş oldu.

Kız arkadaşı Daphne Barak’ın önderliğinde seçim çalışmalarına başlayan Türk yapımcı, belediye başkanı seçilmesi durumunda ABD’de belediye başkanı olan ilk Türk ünvanını alacak. Hollywood yıldızlarının yaşadığı yer olarak bilinen Palm Springs’in belediye başkanlığına takip olan Günaştı, başkan seçilmesi halinde, belediye hizmetlerinden alınan vergileri iptal edeceğini belirtti. Bütçe kısıtlamasından dolayı, belediyenin haftanın 4 günü hizmet verdiğini hatırlatan belediye başkan adayı “Burda kütüphaneler,hergün açık değil, ben ise bunların 7 gün boyunca açık kalmasını sağlayacağım. Paraların nerde nasıl kullanılması ile ilgili belediye de bir finans komitesi kurmayı amaçlıyorum. Paranın nasıl harcandığı konusunda insanların kafasında herhangi bir soru işareti kalmasın istemiyorum. Bundan önceki belediye başkanı yolsuzluk nedeniyle görevini bırakmak zorunda kalmıştı.”şeklinde vaadlerini sıraladı. ABD’de Musevi toplumu ile yakın teması olan Günaştı, Demokratların aktif olduğu bir bölgede Cumhuriyetçi Parti’den aday olmanın beraberinde bazı zorluklar getirdiğini ama şuana kadar Hollywood yıldızları dahil birçok kişiden büyük destek gördüğünü belirtti.

 

SONY DSCMichael Jakson’un ‘Thriller’ albümünün hazırlanmasında büyük katkısı olan ayrıca, Arif Mardin, Ahmet Ertegün ve Mehmet Öz gibi isimlerin arkasında olan Quincy Jones, belediye başkanlığı yarışında Günaştı’yı destekleyeceğini duyurdu. 2012’deki ABD başkanlığı yarışını Barack Obama’ya kaybeden Cumhuriyetçi Mitt Romney de Türk belediye başkan adayına başarılar diledi.

Jones, Erbil Günaştı’nın aday olmasının çok heyecan verici bir durum olduğunu söyledi. Palm Springs’in mevcut Demokrat Partili Belediye Başkanı Steve Pougnet rüşvet alırken yakalanmış, kasım ayında yapılacak yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı.


Günaştı, gazeteci Daphne Barak’la birlikte Nelson Mandela, Andrea Bocelli, Kid Rock, Kennedy ailesi gibi ünlü isimlerin konu edinildiği belgeseller çekti. Günaştı, belgesellerin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını belirtti. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.