Saatli bomba balonu küresel ısınmaya dikkat çekiyor

Saatli bomba balonu küresel ısınmaya dikkat çekiyor

Kaliforniya Orange County de küresel ısınmaya dikkat çekmeyi amaçlayan yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın bir parçası olarak geçtiğimiz Çarşamba günü Irvine şehrindeki bir işyerinin otoparkında dokuz buçuk metre çapında saatli bomba şeklinde bir balon şişirildi.Havayla şişirilmiş olmasına rağmen bu balon karbondioksiti temsil ediyor. Atmosferdeki karbondioksit emisyonlarının yükselmesi iklim değişikliğinin ana nedeni olarak görülüyor.

Kampanyayı organize eden EcoMotion’ın başkanı Ted Flanigan, “ABD de sıradan bir insan yılda 20-30 ton karbondioksit üretiyor. Biz bu kampanya ile tamamen gözle görünmez olan bir şeyi özellikle çocuklar için anlaşılabilir hale getirmek istiyoruz” dedi. Flanigan’ın şirketi EcoMotion firmaların güneş enerjisi sistemleri kurmalarına yardım ediyor. Flanigan konuşmasında insanların yaydıkları karbondioksit miktarını daha az araba çalıştırarak ve daha az elektrik kullanarak azaltabileceklerini vurguladı ve EcoMotion’ın amacının karbondioksit üretimini artırmanın pratik yöntemlerini anlatmak olduğunu söyledi.

Saatli bomba şeklindeki balon kampanya dahilinde okul sunumlarına ve farklı organizasyonlara götürülecek. Balonun bir sonraki durağı 1200 öğrenciyle buluşacağı Coachella Vadisi olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.