‘Rushing Waters, Rising Dreams’ izleyiciyle buluşuyor

‘Rushing Waters, Rising Dreams’ izleyiciyle buluşuyor

Los Angeles Sylmar’da gerçekleşen gala gecesinde alışılmışın aksine ne ünlüler ne de ünlüleri taşıyan pahalı limuzinler boy gösterdi. Aksine galada Hollywood’a özgü törenlerde nadiren rastladığımız türde bir sanat şöleni sinema severleri karşıladı.  

40 dakikalık belgesel film ‘Rushing Waters, Rising Dreams’in beyaz perdeyle buluşacağı gala, Tia Chucha Centro Cultural & Bookstore’da gerçekleştirildi. Galaya belgeselin  yapımcıları Luis ve Trini Rodriguez’de katıldı.

Yönetmenliğini John F. Cantu’nun yaptığı  ‘Rushing Waters’, 9 bin dolara mal oldu. Belgesel, maddi olanaksızlıkların yoğun olarak yaşandığı Los Angeles’ın Pacoima, San Fernando, Slymar ve Sun Valley bölgelerinde yetişmiş şair, ressam, müzisyen ve dansçıları konu alıyor.

Luis Rodriguez ve Profesör Denise M.Sandoval’ın yayına hazırladığı kitap, ‘Always Running’, aynı ‘Rushing Waters, Rising Dreams’ gibi Latin bölgesinin sosyal ve sanatsal yaşantısını konu alıyor. Her iki yapıt da Meksika ve  Orta Amerika kültürünü, derinlemesine irdeliyor.

Los Angeles Sanat Komisyonu’nun 10 bin dolarla desteklediği bu iki projeye bir diğer destek Tia Chucha’dan gelmiş. 10 bin dolar bağışın toplandığı Tia Chucha,  belgesel DVD’lerini ve kitabın basımını üstlenmiş. Proje’nin yapımcılarından Trini Rodriguez, bu çalışmayla  sanatın toplumun inşasında oynadğı role vurgu yapmayı amaçladıklarını belirtti. Öte yandan, proje kapsamında 50’ye yakın sanatçıyla görüşen Cantu, bu belgeselin kendisine insanların eğer isterlerse pek çok şeyi başarabileceklerini gösterdiğini ifade etti. Cantu ayrıca, ancak reklam yapımına yetecek kadar dar bir bütçeyle gerçekleşen belgeseli, insanlara verilen küçük fırsatların önemli başarılara   dönüşme hikayesi olarak değerlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.