Polisin darp ettiği evsiz kadın 1.5 milyon dolar alacak

Polisin darp ettiği evsiz kadın 1.5 milyon dolar alacak

California Otoban Devriyesi kendilerine bağlı bir polis memuru tarafından darp edilen Marlene Pinnock adlı evsizler kampında yaşıyan kadına 1.5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Pinnock’u darp eden polis memuru ise görevinden istifa etti.

Marlene Pinnock, ABD’nin California eyaletinde geçtiğimiz temmuz ayında otoban kenarında polis tarafından darp edilmişti. Olayın yoldan geçen vatandaşlar tarafından çekilip sosyal medyada paylaşılması polis memuruna ve bağlı olduğu California Otoban Devriyesi’ne pahalıya mal oldu.

İki taraf avukatları Los Angeles’ta bir araya geldi. 9 saat süren görüşmelerin ardından taraflar arasında anlaşma sağlandı. California Otoban Devriyesi Marlene Pinnock adlı kadına 1.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

ABD basınına konuşan Pinnock, birkaç yıldır evsiz olduğunu ve evsizler kampına gitmek üzere yoldan geçtiğini söyledi. Polisin kendisini çok sert bir şekilde darp ettiğini belirten Pinnock, “Beni öldürmeye çalıştığını düşündüm, öldürmek için vuruyor gibiydi. Sebepsiz yere. Ona hiç bir şey yapmamıştım.” dedi. Videonun kendisinin haklı olduğunu ortaya çıkardığını dile getiren Pinnock, “Bu yüzden minnettarım” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan, California Otoban Devriyesi Polis Şefi Joe Farrow ise, “Olayın ortaya çıkması üzerine buna bakıcağıma ve bir an önce çözüme kavuşturacağıma ant içmiştim.” dedi. Anlaşmanın iki taraf için de tatmin edici olduğunu belirten Farrow, “Anlaşmaya varmak için yapıcı bir şekilde çalıştık.” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.