Oregon’da üçüncü gribe bağlı felç vakası

Oregon’da üçüncü gribe bağlı felç vakası

Oregon eyaletinde gribal enfeksiyondan sonra felç geçiren hasta vakasının üçüncüsü yaşandı.

Portland şehrinde yaşayan 15 yaşındaki Collin Lopez geçtiğimiz Christmas tatilinde gribe yakalanmıştı. Bir türlü iyileşemeyen Lopez doktora gittiği zaman felç olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 2 aydır hastanede tedavi gören genç adamın henüz hastalığının nedeni bulunamadı. Kolları ve omuzları çok hassas halde olan Lopez, dokunmaya karşı da oldukça duyarlı.

Anne Amy Coper’ın dudaklarını okuyarak iletişimde olduğu çocuğu, nefes borusunun açıklığı nedeniyle konuşamıyor. Lopez’in vücudunda önce kızarıklıklar meydana gelmeye başladı ve daha sonraki incelemelerde bunun Enterovirus D68 adlı bir çeşit virüs olduğu tahmin edilmektedir.

Anne Coper’ın belirttiğine göre, Hastalık Kontrol Merkezi (Center for Disease Control) oğlunun hastalığını inceleme altına aldı ve kısmi felce neden olan “Enterovirus” ve “Accute Flaccid Myelitis” adlı iki çeşit virüs arasındaki bağlantıyı bulmaya çalışıyor.

Doktorların Mart ortasına kadar hastanede kalmasını kararlaştırdıkları Lopez, ailesiyle ve video oyunu oynayarak tüm zamanını geçirmeye çalışıyor. Aynı zamanda okulunun futbol ve atletizm de üye olduğu diğer arkadaşlarını da düşündüğü belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.