Mosaic Foundation, Denver’ın önde gelen isimlerini Dostluk Yemeği’nde buluşturdu

Mosaic Foundation, Denver’ın önde gelen isimlerini Dostluk Yemeği’nde buluşturdu

Colorado eyaletine bağlı Denver şehrinde bulunan Mosaic Multicultural Foundation’ın geleneksel Diyalog ve Dostluk Yemeği şehrin prestijli mekanlarından Cable Center’da gerçekleştirildi. Gazeteci yazar Mustafa Akyol’un yeni kitabı ‘Islam Without Extremes’in tanıtım turnesi kapsamında katıldığı geceye Colorado ve Wyoming eyaletlerinin yerel milletvekili ve senatörleri de katıldı. Toplam 140 kişinin katıldığı gecenin onur konukları arasında Türk işadamı ve hayırsever Celal Avşar da vardı.

Mosaic Multicultural Foundation başkanı İsmail Akbulut yaptığı konuşmada vakfın kuruluşundan beri yürütülen faaliyetleri ve misyonunu aktardı. Ardından Mustafa Akyol kürsüye çıkarak yeni kitabını anlattı. Kitabındaki bölümlere de atıfta bulunan Akyol medyanın kültürler ve toplumlar hakkında halkı bilgilendirirken yanlış algılamalara neden olabileceğine değindi. Batı toplumlarının İslam’a ve Müslümanlara karşı olan olumsuz bakışının medyada çoğunlukla radikal grupların faaliyetlerine yer verilmesinden kaynaklandığını belirtti. Akyol, bu algıyı değiştirmek için medya mensuplarının kendilerine özeleştiride bulunup toplumlar ve dinler arası köprü görevi görmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı Ortadoğu ülkelerinde kadınlara yönelik yasakların ve yanlış uygulamaların Hz. Muhammed (SAV)’in  hadislerinin yanlış yorumlanmasından ve bölgede eskiden beri var olan otoriter kültürden kaynaklandığını belirten yazar, aynı otoriter kültürün Türkiye’de laiklik anlayışında bulunduğunu anlattı. Günümüzde Müslüman toplumların ilerlemesi için Kuran’ı ve hadisleri yeniden anlamak gerektiğini vurgulayan Akyol, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: ‘İnanç insanlara dayatılamaz. Sadece teklif edilebilir’.

Gece hat gosterisi ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.