Los Angeles’ta diziler ‘in’ sinema ‘out’

Los Angeles’ta diziler ‘in’ sinema ‘out’

Geçtiğimiz salı günü yayınlanan bir rapora göre Los Angeles’ta çekilen dizi sayısında son 3 ayda yüzde 34 artış yaşanırken sinema çekimlerinde ise yüzde 5’lik bir düşüş gerçekleşti.

Şehirde film şirketlerine yasal izinlerin alınmasında aracılık yapan Film LA firmasının hazırladığı rapora göre özellikle drama, komedi, reality şov ve internet dizilerinde artış yaşandı.

Film LA başkanı Paul Adley bu yükselişte yaz programlarının önemli bir yer teşkil ettiğine değinerek, “Bu artış bizi şaşırttı. Farkına vardık ki bunların çoğu yazın gösterilen orjinal yapımlar, bizim daha önce gördüklerimizden çok farklı.” dedi.

Raporda, şehirdeki bütün televizyon programlarının toplam çekim süresinin 5761 güne tekabül ettiği ifade ediliyor. En büyük gelişme yüzde 59’luk artışla drama dizilerinde yaşanırken bu dizlerin toplam çekim süresinin 1191 gün olduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca yapımların yüzde 42’sinin devletten maddi yardım aldığı açıklandı.

Raporda ayrıca uzun metrajlı filmlerde geçen yılın aynı çeyrek dilimine göre yüzde 5’lik bir düşüş gerçekleştiği belirtilirken sinema filmi üretiminde 5 yılda ancak yüzde 0.1 lik bir yükseliş gerçekleştiği ifade ediliyor.

New York eyaleti yılda 420 milyon dolarlık vergi indirimi yaparken California eyaleti kendi belirlediği şartlara uyan özel yapımlar için yılda sadece 100 milyon dolarlık indirim uyguluyor. California Meclisi’nden geçen yeni bir yasa taslağı üretimi daha çok teşvik etmeyi amaçlıyor. Yasa Senato’da onaylanmayı bekliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.