Los Angeles’da ulaşım yatırımları dikkat çekiyor

Los Angeles’da ulaşım yatırımları dikkat çekiyor

Los Angeles  son yıllarda gerçekleştirdiği ulaşım hamleleri ile dikkat çekmeye devam ediyor.

LAEDC (Los Angeles County Ekonomik Gelişim Kurumu) ekonomistlerinden Kimberly Ritter- Martinez son yatırımlarla birlikte Los Angeles County’nin büyük bir ulaşım altyapısına sahip olduğunu ve bunun da büyük bir tüketici pazarı sağladığını ifade etti.

Son dönemin en öne çıkan yatırımlarından birisi metro sistemine yeni eklenen, daha doğru bir ifade ile uzatılan Metro Light Service oldu. Bu ay içinde servise açılacak olan hat; Los Angeles  Downtown ile okyanus kıyısındaki ünlü Santa Monica’yı birbirine bağlayacak. Bir anlamda ticaretin merkezi ile son dönemlerde Silicon Beach diye anılmaya başlayan kıyı bölgesi birbirine demir yolu ile de bağlanmış olacak.

Başta Snapchat olmak üzere bir çok ünlü firmanın yanı sıra azımsanmayacak sayıda start-up Santa Monica ve Venice’den başlayan kıyı şeridinden içerilere doğru yayılmakta.

Los Angeles özellikle Uzakdoğu’dan ABD’ye gelen malların da en önemli limanı durumunda. Geçen yıl ABD ye gelen bütün konteynerlerin %40’ı Los Angeles’dan ülkeye giriş yapmış durumda. Ulaşım ve lojistik destek sektörlerinde son bir kaç yıldır ciddi derecede büyüme gösteren Los Angeles’da özellikle önemli ölçüde iş imkanı da ortaya çıkmakta.

Ulaşımın en önemli merkezi durumundaki Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ nda ( LAX)  2017 yılında özellikle hava kalitesinin ve verimliliğin artırılması için yeni bir modernizasyon programı inşaatı başlayacak.

Halen havayolu için LAX i kullanan yolcuların %50’si havalimanına ulaşımlarını araba ile yapmakta. LAX’in her yıl sürekli artan ve rekor kıran yolcu kapasiteleri de düşünülecek olursa yakın gelecekte ciddi bir hava kirliliği söz konusu olacak.

Bunu dikkate alan yetkililer LAX in 2.5 mil çevresi içerisinde yeni yatırımlar yaparak tedbirler alıyorlar. Las Vegas , San Fransisco gibi şehirlerde uygulanan ortak Rental Car Servisleri, havalimanının içine kadar girecek light rail sistemleri vb çalışmalar planlanmakta.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.