Los Angeles şerifinin mailleri azınlıkları kızdırdı

Los Angeles şerifinin mailleri azınlıkları kızdırdı

Los Angeles’da şerif ofisindeki bir polis memurunun Müslümanlara, Latinlere, siyahilere, kadınlara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi mailleri başına iş açtı.

Şerif Jim McDonnell’in personel şefi olan Tom Angel’in bir önceki görev yeri olan Burbank’te kendisine ait resmi adresinden attığı maillerde özellikle azınlıklara yönelik ırkçı şakalar yer alıyordu. Angel bunları resmi bir hesaptan attığı için kayıtlara geçti ve bunların kamuoyu tarafından öğrenilmesi özellikle azınlık gruplarını kızdırdı.

Angel attığı ırkçı elektronik postalardan biri, “Geçen gün Biyoloji sınavına girdim. Hücrelerde genellikle bulunan iki şeyi yazın demişler ama cevap Müslümanlar ve Meksikalılar değil” şeklinde.

Elektronik postaların açığa çıkmasından sonra açıklama yapan Şerif McDonnell, olaydan hoşnut olmadığını ancak Angel’a da disiplin cezası vermeyeceğini söyledi. McDonnell bunun nedeni olarak da Angel’in bu postaları daha önceki görev yerinde atması olarak gösterdi.

Olayın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Angel da bunların espri olduğunu savunarak, “Şayet birilerini incittiysem özür dilerim” dedi.

Ancak özellikle Müslüman gruplar polis içinde bu şekilde düşünen birinin görev yapmasının ve yazdıklarından dolayı ceza almamasının doğru olmadığını söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.