Los Angeles polislerini zorlayan rapor

Los Angeles polislerini zorlayan rapor

Los Angeles Polis Departmanı’na (LAPD) bağlı polis memurlarının 2015 yılında öldürdükleri kişiler, dahil oldukları olayları içeren 300 sayfalık bir rapor hazırlandı.

Rapora göre 2015 yılında polislerce vurularak öldürülen 38 kişinin üçte birinden fazlasının akıl sağlığı yerinde değil. Bu rakam önceki yılın neredeyse 3 katı daha fazla. Akıl sağlığının yerinde olmadığı hastane raporlarıyla belirlenmiş 14 kişinin öldürülmüş olması polis departmanını ciddi düşünmeye sevk etti.

Ayrıca vurulan 38 kişiden 8’i Afrikalı Amerikalı. Afrikalı Amerikalılar Los Angeles’ın yüzde 9’unu oluşturuyor. Öldürülen 22 kişi ise Latin Amerikalı. Latinolar ise Los Angeles’ın yüzde 48’ini oluşturuyor

Los Angeles Times’ın haberine göre, rapor LAPD’nin daha az şiddet içeren çözümler bulması için yazıldı. Ancak çıkan sonuçlardan ortaya konan LAPD’nin giderek sayıları artan akıl sağlığı yerinde olmayan kişiler ile nasıl baş edeceği. Daha az şiddet içeren şok silahıyla vurmak gibi yöntemlerin kullanıldığı 1900 olayın dörtte birinde polislerin karşılarındaki kişinin akıl sağlığının yerinde olmadığını düşündükleri için bu yöntemlere başvurduklarını gösterdi.

LAPD Şefi Charlie Beck raporun kendilerine bir çerçeve oluşturduğunu ve bu rapor doğrultusunda polis müdürleriyle görüşüp çeşitli iyileştirmelere gideceklerini açıkladı.

Raporda Los Angeles polislerinin 1 milyon 500 bin olaya müdahale ettikleri ve 2000’inden azında güç kullandıkları belirtildi. Bu oran az olsa da henüz istenilen seviyede az değil.

Şef Yardımcısı Michel Moore ise LAPD’nin oldukça az vakıada güç kullandığını belirtti. Ancak Moore, bir tane olayın bile güç kullanmadan çözüme ulaşabilecekken ölümle sonuçlanmasının problem olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.