Los Angeles Havaalanı’nda yolsuzluk iddiaları teftiş getirdi

Los Angeles Havaalanı’nda yolsuzluk iddiaları teftiş getirdi

Los Angeles Uluslararası Havaalanı (LAX), gelirlerin uygunsuz şekilde harcandığı iddiası nedeniyle federal teftiş geçirecek.
ABD Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu, teftişin Los Angeles Uluslararası Havaalanı’nda (LAX) gelirleri kanunlara uygun olmayan yerlerde kullanma iddialarını araştırmak üzere Temmuz ayı başında yapılacağını açıkladı.

Federal Uçuş Dairesi’ni (Federal Aviation Administration), LAX’in elde ettiği gelirlerin havaalanıyla ilgisi olmayan yerlerde kullanılması harekete geçirdi. ABD Ulaştırma Bakanlığı Başmüfettiş Yardımcısı Jeffrey Guzzeit’in açıklamasına göre birkaç Kongre üyesi inceleme yapılmasını istedi.

LAX yetkilileri ise yaptıkları yazılı açıklamada suçlamaları çok ciddiye aldıklarını ve teftiş boyunca müfettişlerle işbirliği içinde olacaklarını belirtti. LAX sözcüsü Mary Grady, “Bu soruşturmanın Los Angeles havaalanlarının bütün federal kurallara uyduğunu ve havaalanı gelirlerinin kanunlara uygun şekilde işletme ve yatırım masrafları için kullanıldığını ortaya çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan, Aralık ayında Los Angeles Emniyet Müdürlüğü (LAPD) hakkında, LAX’ten güvenlik hizmetleri için  fazla para aldığı iddiasıyla bir inceleme başlatılmıştı. Ancak bu araştırma henüz sonuçlanmadı. Söz konusu inceleme, Los Angeles Havaalanı Polis Teşkilatı’nın LAPD’yi LAX’ten aldıkları parayı LAX ile alakası olmayan yerlerde harcamakla suçlaması ve şikayette bulunmasıyla başlamıştı.

2009’da ise FAA havaalanı gelirlerinin 14 milyon dolarının LA Inc. Tarafından uygunsuz şekilde Los Angeles kongre ofisleri ve ziyaretçi büroları için harcandığını tespit etmişti. Kısa bir süre sonra Los Angeles Belediye Meclisi, LAX’e faiziyle birlikte toplam 18,1 milyon dolar geri ödemeyi kabul etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.