LAPD büyük suçları yanlış sınıflandırmış

LAPD büyük suçları yanlış sınıflandırmış

Son 7 yılı kapsayan denetimlere göre, Los Angeles Polis Departmanı’nın (LAPD) işlenen büyük suçları, kötü eğitimden, hata eğiliminden ve genel karışıklıklıktan kaynaklı olarak küçük suçlar olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.

Müfettiş Alex Bustabande’ye göre, LAPD 2008 yılından 2014 yılına kadar 25 binden fazla işlenen ağırlaştırılmış fiili suçları küçük hadise olarak yanlış sınıflandırdığı tahmin ediliyor. Bu hatalar yüzünden, LAPD’nin bu süreçte rapor ettiği ciddi saldırıların oranının %36 daha fazla olabileceği anlamına gelebilmekte.

Rapora göre, yapılan bu yanlış istatistiklerin nedenleri sistem sorunları, prosedür eksikliği veya belirli bir polis memuru tarafından kaynaklanıyor.

Şaşırtıcı bir bulgu ise, son yıllarda bölüm yetkilileri tarafından yapılan bir ankete göre, LAPD personellerinin %70’e yakını ya çok az eğitim almış veya hiç almamış.

Örneğin, aile içi şiddet davalarında raporlar tamamlanırken yetkililer veya denetçiler olayın FBI kuralları çerçevesinde büyük bir suç mu yoksa küçük mü olduğu konusunda kararsız kalıyorlar. Bustabande’ye göre, bu kararsızlıktan ötürü bölümün veri tabanına olayı kodlarken basit bir suç olarak kaydediliyor.

Rapora göre, rastgele seçilen 3 bin 856 küçük suç raporları incelendiğinde, davanın önce büyük suç olarak kayda geçtiği fakat daha sonra raporun değiştirilip basit suç olarak kaydedildiği sonucuna ulaşıldı.

Bu rapora yanıt olarak, LAPD Şefi Charlie Beck ise suç kaydı için yapılan yanlışlıkları alenen kabul etti ve bu suçları sınıflandırmak için yapılan eğitimleri artırarak bir dizi değişiklik yapacağını duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.