Ku Klux Klan mitingi kanlı bitti

Ku Klux Klan mitingi kanlı bitti

Los Angeles’ın biraz dışındaki Anaheim şehrinde Ku Klux Klan’ın düzenlediği miting 3 kişinin bıçaklanması, 13 kişinin de tutuklanması ile sona erdi.

Klan üyesi bir grup Cumartesi günü 13:30 sırlarında Pearson Park’ta ‘kaçak göçmenlere ve Müslümanlara’ karşı bir miting yapacaklarını duyurdu.

Saat 11:30’dan itibaren protestocular Klan mitinginin yapılacağı yerin karşısında yerlerini almaya başladı. Bir kaç saat sonra siyah kıyafetler giymiş ve konfederasyon bayrağı taşıyan bir grup SUV marka bir araçtan indi.

klan üyelerinin gelmesinden kısa bir süre ortalık karıştı. Protestocular ile Klan üyeleri arasında çakan kavga sırasında bir kişinin bıçaklanıp yere düştüğü görüldü.

Los Angeles Times’ın haberine göre kavganın başlamasından bir kaç dakika sonra olay yerine gelen polis ellerinde bıçak ve sopalar olan göstericileri tutuklamaya başladı. Bu arada bir Klan üyesinin, “Kendimi savunmak için bıçakladım” dediği duyuldu.

Polis 6 Klan üyesi ve 7 protestocuyu tutukladıklarını açıkladı. 5’i erkek, biri kadın 6 Klan üyesi bıçaklamadan dolayı, protestocular ise saldırı suçundan tutuklandı.

Bir çok kişi ise polisin neden önceden mitingden önce geniş güvenlik önlemleri almadığı ve olay başladığı anda müdahale etmediğini sorarak şikayette bulundu.

Ku Klux Klan beyaz ırkın üstünlüğüne inanan bir örgüttür. 1865 yılında ABD’de kurulmuş olan Ku Klux Klan ABD’de İç Savaş sonrası siyahilerin kazandığı haklara karşı çıkmaktadır. Özellikle sivil haklar hareketleri sırasında etkin olan ancak açılan davalar sonucu üyeleri pek çok suçtan hapse giren örgüt eskisi kadar kuvvetli olmasa da varlığını sürdürmektedir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.