Harmony okulları ile ilgili bir suç unusuru bulunamadı

Harmony okulları ile ilgili bir suç unusuru bulunamadı

ABD’nin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Harmony okulları hakkında AKP hükümetinin tuttuğu avukat R. Amsterdam bürosu tarafından yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonuçlandı.

Amerikan makamları herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığını belirterek soruşturmayı sona erdirdi.

Teksas Eğitim Kurumu, suçlamaların temelsiz olduğunu açıklayarak soruşturmanın sona erdirildiğini duyurdu. AKP Hükümetini temsil eden ve milyonlarca dolar ücretiyle gündem olan avukat Robert Amsterdam bürosu tarafından şikayet edilen okullarla ilgili herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Wall Street Journal gazetesine göre, AKP Hükümetinin tuttuğu Washington merkezli Amsterdam Hukuk Bürosu’nun şikayeti üzerine Harmony okulları hakkında bir soruşturma başlatan Teksas Eğitim Kurumu’nun “mali yolsuzluklar” ile suçlanan Harmony okullarında hukuka aykırı herhangi bir uygulama bulamadığını yazdı.

Amsterdam, Amerikalı yetkilileri rüşvet almakla suçlarken WSJ bu iddiayı da yazdı. Türk halkının vergileriyle Türk okullarını kapattırmak amacıyla yıllık milyonlarca dolar ödenen Robert Amsterdam ve bürosu, ABD makamlarının rüşvet alarak soruşturmada titiz davranmadığını öne sürdü.

Milyon dolarlık avukat, kaybettiği davayla ilgili, ”Teksas’ta çok para harcadılar. Bu bir suç örtme çabası, bu siyasi aldatma işi” sözlerini kullanmaktan çekinmedi

Gazete, Erdoğan’ın Amerika’da açtırdığı davaların, Fethullah Gülen’e olan düşmanlığından kaynaklandığını belirtirken iddialarla ilgili konuşan Harmony Devlet Okulları’nın avukatı Robert Schulman, “Ben 20 yıldır Teksas’ta charter okullar ile çalışıyorum ve böyle bir şey görmedim” dedi.

Öte yandan Harmony Okulları’nın eğitim alanında gösterdiği başarılar nedeniyle Teksas eyaleti tarafından öğretmenlere yönelik ekstra 26 milyon dolar bütçe sağlandığı geçen günlerde basına yansımıştı.

Fotoğraf: https://hsart.org

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.