Diren Dede cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Diren Dede cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Geçtiğimiz Pazar günü 00:30 sıralarında, 17 yaşındaki “değişim öğrencisi” Diren Dede’yi tüfekle vurarak öldüren 29 yaşındaki Markus Hendrick Kaarma, çıkarıldığı ilk mahkeme tarafından, “kasıtlı adam öldürme” suçu sabit görülerek  30 bin dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı.

Usatoday.com’un haberine göre, polisin kayıtlarında, Kaarma’nın, Diren’in üzerine defalarca ateş etmek suretiyle sol koluna ve başına isabet eden kurşunlarla ölümüne sebebiyet verdiği  belirtiliyor.

İddialara göre, evin diğer sakini Janelle Pflager polise verdiği ifadede son birkaç haftadır evlerinin iki kez soyulmaya çalışıldığını ve bunun için garaja, sensorlü bir sistem kurduklarını belirtti. Plager ayrıca olay gecesi garajın kapısını açık bıraktıklarını söyledi.

Plager, ifadesinde Garajda birinin olduğunu anlayan Kaarma’nın  silahını alarak ön kapıdan çıkıp garajın açık kapısına doğru ilerlediği  ve Diren’in “dur” demesine rağmen 4 el ateş ettiğini anlattı.

İddilara göre Diren, o sırada telefonla bir konuşma yapacaktı. Sesinin sokakta yankılanmasını istemeyen Diren Kaarma’nın açık olan garaj kapısına doğru gitti.

Missoula Polis Departmanı Komiser Yardımcısı  Travis Welsh’in bildirdiğine göre, olay sırasında Diren’in bir arkadaşının da yanında olduğu ancak polis olay mahalline geldiğinde gencin gitmiş olduğu saptandı.


Missoula Polis Departmanının olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Dede’nin ölümüne sebebiyet veren Kaarma’nın, olaydan 4 gün once “Great Clips” kuaför salonu tarafından “aşırı kaba ve kavgacı” davranışlarından dolayı polise şikayet edildiği öğrenildi.

Öte yandan Diren’in cenazesi yetkili makamlarca ailesine teslim edilmek üzere hazırlanıyor. Almanya büyükelçiliği konuyla ilgili devreye girmiş durumda. Diren’in babası Celal Dede bugün akşam saatlerinde oğlunu teslim almak üzere Missoula’da olması bekleniyor. Cenaze önce Hamburg’a baba evine, daha sonra Ankara ya da Ordu’da toprağa verilmek üzere Türkiye’ye götürülecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.