California’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 7’ye yükseldi

California’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 7’ye yükseldi

California eyaletinde, Hıristiyanlık eğitimi veren Oikos Üniversitesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bir markette saklanan zanlının Koreli olduğu ve polisin operasyonu sonucu yakalandığı belirtiliyor.

Üniversitenin kurucusu Pastor Jong Kim, ülkedeki son 5 yılın en kanlı okul saldırısı olayıyla ilgili olarak Oakland Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, saldırganın daha önce üniversitede hemşirelik eğitimi aldığını söyledi. Görgü tanıkları, zanlının öğrencileri bir sınıfta topladığını ve “Sıraya girin, hepinizi öldüreceğim” dediğini belirtti.

Olayda 7 kişinin öldüğünü kaydeden polis yetkilileri, hayatını kaybeden kişilerin ve saldırganın kimliği hakkında bilgi vermedi. Yalnız hareket ettiği düşünülen zanlının 40 yaşlarında olduğu ve öğrencilere yaklaşık 30 el ateş ettiği ifade edildi. Polis Johnna Watson, “Burasının Korelilerin eğitim gördüğü bir okul olduğunu biliyoruz. Silahlı bir kişi okula gelip etrafa ateş açtı. Saldırıyı gerçekleştirdiğini düşündüğümüz bir kişiyi gözaltına aldığımızı doğrulayabilirim” dedi. Brian Snow adlı bir görgü tanığı, yerel bir televizyon kanalına, “Binadaki bir kadın, ‘İçeride aklını kaybetmiş biri var’ diye bağırıyordu” diye konuştu.

Şubat ayında da Ohio’da bir lisede, silahlı öğrenci 3 arkadaşını öldürmüş, 6 kişiyi yaralamıştı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.