California’daki çöl marihuana hücumuna uğradı

California’daki çöl marihuana hücumuna uğradı

Desert Hot Springs’de araba çekicisi olarak çalışan Carlos Bravo geçen yıl aldığı bir teklif ile oldukça şaşırdı.

Bir emlak komisyoncusu hiçbir şey yetişmeyen, çöldeki 5 akre arazi için kendisine yarım milyon dolar önerdi. İlk başta bunun şaka olduğunu düşünen Bravo daha sonra teklifin ciddi olduğunu anladı ve kabul etti. Teklifi kabulünden bir süre sonra başka bir kişi kendisine aynı arazi için bir milyon dolar önerdi.

Normalde Desert Hot Springs’de altı ay önce bir akre arazi 20 bin dolar değerindeydi. Ancak Güney California’nın tıbbi kullanım için büyük ölçekte marihuana yetiştirilip satılmasına izin veren yasasının ardından bölgenin kaderi değişti.

Coachella Valley’de emlak komisyonculuğu yapan Marc Robinson şu an tüm dünyadan ve Amerika’nın her yerinden müşterileri olduğunu söylüyor.

Los Angeles Times’ın haberine göre, yatırımcıların bir tür marihuana hücumu gibi geldiği bölgenin büyük sorunları mevut. Bunların başında yeterli alt yapı sisteminin bulunmaması. Çoğu alana kanalizasyon, elektrik ve su gelmesi oldukça zaman alacak gibi.

Belediye Başkanı Scott Matas ise yaşanan durumdan oldukça memnun ve ödenecek vergiler ile bölgeye neler yapılabileceğini düşünmeye başlamış durumda.

Yatırımcıların ürün almaya başlamalarına ise daha vakit var gibi. Yine de bir grubun bu yaz sonu belli ölçüde hasat yapabileceği belirtiliyor.

Polis Şefi Dale Mondary yaptığı açıklamada bir kanun adamı olarak bu durumdan hoşlanmadığını belirtiyor ancak, “Sesimi duyurmak için kayıkta olmam lazımdı ve ben de bunu yaptım” diyerek durumunu açıklıyor.

Polisin endişesini anlayan yatırımcılar ise bir anlaşma sunmuş durumdalar. Buna göre marihuana büyütülen yerlerde polisin sürekli erişiminin olacağı kameralar olacak. Ayrıca özel güvenlik tutulması ve arazi sınırlarına istenmeyen misafirler için kaktüs ve diken dikilmesi de yapılacaklar arasında.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.