California’da sigara kullanma yaşı 21’e yükseltiliyor

California’da sigara kullanma yaşı 21’e yükseltiliyor

Sigaraya başlama yaşının 18 den 21’e yükseltilmesini öngören yeni yasa tasarısı perşembe günü California Senatosu’na sunuldu.

Senatör Dr. Ed Hernandez, California Senatosu Sağlık Komitesi Başkanlığı’na sunumda, “Tütün şirketleri, sigaraya erken yaşlarda başlandığında bağımlılığın kaçınılmaz olduğunu biliyorlar. Biz daha fazla bir kenarda oturup tütün şirketlerinin yeni bir kuşağı daha onları öldüren bir ürüne bağımlı yapmasını izleyemeyiz. Bu yüzden SB 151 isimli bu yasaya ihtiyacımız var.” cümlelerine yer verdi.

“Bütün tütün şirketleri şu anki sigara kullananların yüzde 90’ının sigaraya ergenlik dönemlerinde başlayanların oluşturduğunu biliyor.” açıklamasını yapan Amerikan Kanser Dernekleri Başkanı Tim Gibbs ise, sigara kullanma yaşının 21’e çıkarılması halinde ergenlerin bu alışkanlığa başlama olasılığının büyük oranda ortadan kalkacağını belirtti.

Salgın Hastalıklarla Mücadele Merkezi’nin (CDC) raporlarına göre Amerika’da her yıl 480 bin kişi, günde ise 1300 kişi sigaraya bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. Ortalama 41 bin kişi ise ikinci el sigara içiciliğinin (pasif içicilik) sebep olduğu nedenlerden dolayı yaşamını yitiriyor.

Bir çok üniversite kampüsü, parklar, piknik alanları gibi açık alanlarda da dumansız hava yasasının uygulandığı Amerika’da şu ana kadar sigara satın alabilme yaşının 21′ e yükseltildiği yerlerden bazıları ise Massachusetts, New York City, Illinois, Columbia, Missouri, Massachusetts, Englewood, New Jersey ve Hawaii.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.