California’da cep telefonu yasağı işe yaradı

California’da cep telefonu yasağı işe yaradı

California’da cep telefonlarına dayalı meydana gelen trafik kazalarında ciddi oranda azalma görüldüğü açıklandı. Trafik Güvenlik Ofisi’nden yapılan açıklamada, 2008’de sürücülere getirilen cep telefonu kullanma yasağının uygulamaya başlamasıyla birlikte California eyaletinde meydana gelen trafik kazalarında %22 oranında düşüş tespit edildiği belirtildi.  

San Jose Mercury News’in haberine göre daha önce trafikte telefon kullanımının yasaklanması ile ilgili beş kere teklif veren ve 2006 yılına kadar her seferinde teklifleri reddedilen Senator Joe Simitian bu rakamın küçümsenemeyecek olduğunu söyledi. 

California Highway Patrol’un raporunda yasağın uygulamaya geçmesinden sonra ölümcül kaza oranı geçen senelere göre yılda ortlama 700 tane daha az kaza yaşanırken; 75 bin ila 100 bin arasında daha az çarpışma oranı meydana geldi. Senator Simitian, trafik kazalarındaki bu düşüşün California’nın trafik tarihinde  gördüğü en hızlı düşüş olduğunu söyledi. 

Merkezi Washington D.C de bulunan Highway Safety Association’nın Başkanı Barbara Harsha, California’nın trafikte telefon kullanım yasağını en ciddi uygulayan eyaletlerden biri olduğunu belirtti. Harsha, California’daki trafik kazalarının azalmasında cep telefonu yaptırımı ile birlikte diğer cezai uygulamaların da sıkı denetiminin yapılmasının önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

Öte yandan birçok Californialı sürücü, araç hareket halindeyken cep telefonu kullanımı yasağının yasalaştırılmasına itiraz etmiş, hatta yasaya kulak asmayıp otomobil sürerken cep telefonu kullanmakta ısrar etmişti.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.