California nükleer santralinin güvenliği tartışılıyor

California nükleer santralinin güvenliği tartışılıyor

California’da bulunan Diablo Kanyonu Nükleer Santrali uzun süredir güvenlik nedenleriyle gündemdeydi. Japonya’daki Fukushima Nükleer Santrali’nde yaşanan facianın ardından deprem bölgesinde olan Diablo Santralinin de sismik raporunun hazırlanması istenmişti.

Pacific Gas and Electric Co.’nun (PG&E) sismik raporu halka açıklamasından haftalar önce Nükleer Düzenlemer Komisyonu’nun (NRC) raporda santralin güvenli olduğunun belirtildiği ve özellikle vurgulanması gereken noktalar üzerine çalışma yaptığı ortaya çıktı.

SFgate’de yer alan habere göre, komisyon içi bir memodan öğrenilen olay üzerine Demokrat Partili Senatör Barbara Boxer, NRC’ın daha raporu okumadan halka santralin güvenli olduğunu açıklamak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Senato’da Çevre ve Kamu İşleri Komitesi’nde konuşan Boxer, “Elinize raporu alıp okumadan vurgulanacak noktaları çalışamazsınız. Bu yüzden bazı kelleler gitmeli” dedi.

Boxer NRC’nin Diablo Kanyonu Nükleer Santrali görevinde başarısız olduğunu vurguladı.

PG&E’nin geçen sonbaharda yayınladığı raporun ardından şirketin kendi iç müfettişlerinden birisi santralin kapatılması gerektiğini söylemiş ancak şirket şikayetleri kabul etmemişti.

PG&E santralin gelecek 10.000 yıldaki tüm depremlere dayanıklı olduğunu söylerken yeni durum üzerine henüz yorum yapmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.