Arizona ve spor turizmi

Arizona ve spor turizmi

Arizona bugünlerde kuruluşunun yüzüncü yılını kutluyor, dolayısıyla eyalet çok sayıda festival, kutlama ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapıyor.  Bir zamanlar altını ve gümüşü ile meşhur olan Amerika’nın 6. büyük eyaleti günümüzde önemli bir turizm merkezi haline gelmiş durumda. Bu anlamda en çok ilgiyi de başkent Phoenix çekiyor.

Arizona’yı ziyaret edenler ne gibi etkinliklere katılıyorlar? Golf listenin en başlarında yer alıyor çünkü sadece Phoenix civarında 200’den fazla golf alanı mevcut. Bisiklet ve dağ yürüyüşü de popüler aktivitelerden. Arizona’nın her yerinde Kızılderili kültürüne ait bir şeyler bulmanız mümkün ve özellikle çocuklu aileler için Kızılderili bölgelerini ve doğal yaşam alanlarını ziyaret etmek oldukça uygun.

Arizona deyince akla gelen sporlardan bir diğeri de beyzbol. Ülkedeki bütün eyaletlerden daha uzun bir beyzbol sezonuna sahip olan Arizona’da Mart ayından Kasım ayının sonuna kadar 9 ay kesintisiz olarak beyzbol oynanabiliyor.

Birinci ligde bulunan 30 Beyzbol takımının 15’inin bahar kampları Phoenix’in merkezine 25 mil mesafede yapılıyor. Orange County’nin ünlü The Angels takımı, San Francisco Giants, Chicago Cubs gibi bir çok takım ise Tempe, Scottsdale ve Mesa gibi Phoenix civarındaki kenar mahalleleri tercih ediyorlar. Los Angeles Dodgers ve Milwaukee Brewers gibi diğer takımlar ise Glendale ve Maryvale gibi yerleri tercih ediyorlar. 40 yıl öncesine kadar sadece Giants ve Cubs takımları Arizona’da kamp yaparlardı ancak Los Angeles Dodgers takımının 2009 yılında Florida’dan vazgeçip Arizona’da kamp yapmaya başlamasından sonra 6 Batı takımının hepsi tercihlerini Arizona’dan yana değiştirdiler.

Her Mart ayında yaklaşık olarak 1.5 milyon insan bahardaki hazırlık maçlarını izleyebilmek için parklarda sabahlıyor ve New York ya da Cleveland’daki lig maçlarından çok daha ucuz bilet fiyatları ile beyzbol izleme şansını yakalıyorlar.

Dahası, Arizona’nın bir de 1992’de başlayan sonbahar ligi var. Mesa, Peoria, Phoenix, Scottsdale, Surprise ve Salt River gibi taşradan gelen 6 takımdan oluşan 6 haftalık bu ligin maçları da Ekim ve Kasım aylarında oynanıyor.  20 yıldır oynanmasına rağmen bu ligin maçlarını ne televizyon ne de radyo yayınlamıyor, Phoenix medyası tarafından göz ardı ediliyor. Ancak bir turist için bu bulunmaz bir fırsat olabilir. Çünkü bu maçlarda yayıncı kuruluşların reklam verebilmeleri için gereksiz aralar bulunmuyor ve maçlar eskiden olduğu gibi iki saatte tamamlanabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.