Amazon iyi bir komşu olduğunu gösterdi

Amazon iyi bir komşu olduğunu gösterdi

Amazon Seattle’da yeni bir merkez kurdu, 30 bina ve üç kulenin olduğu merkez 20 bin kişiye iş sağlayacak.

Amazon’un bu hamlesi diğer teknoloji şirketlerini de harekete geçirdi. Mesela Google da yeni dört binasını Seattle’a yapmayı düşünüyor. Ancak teknoloji devlerinin taşınması ev fiyatlarının da artışı anlamına geliyor ki bu Seattle için iyi bir şey değil.

Evsizliğin oldukça yüksek olduğu şehirde geçen yıl Belediye Başkanı acil durum ilan etmişti. Amazon’un yeni merkezini şehre inşaa etmesi kimi kuruluş ve politikacılar tarafından eleştirilmeye başlandı. Şirketin kendi çıkarlarını düşünürken, şehrin sorunlarıyla hiç ilgilenmediği söyleniyordu.

Fakat Amazon herkesi şaşırtan bir karar aldı. New York Times’ın haberine göre, Amazon’un yeni merkezine oldukça yakın olan, eskiden otel ve sonrasında öğrenci yurdu olarak kullanılan bir binayı satın aldı. Ardından evsizlere barınacak yer sağlamaya çalışan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mary’s Place ile birlikte bu binayı evsizlere açtı.

200 yatak kapasiteli barınak böylece Seattle’daki en büyük evsiz barınağı olurken, çoğu kişi bu durumun oldukça umut verici ve iyi bir işaret olduğunu düşünüyor.

Pazartesi günü itibariyle önce ailelerin yerleşeceği barınağın bir diğer özelliği Amazon çalışanlarının her gün buranın önünden geçerek işe gidecek olmaları.

Binanın bir yıl sonra yıkılması gerekse de şimdilik Amazon günün en önemli sorunlarından birine oldukça hoş bir yaklaşımla baktı. Şirket ayrıca müşterilerine Mary’s Place için bağış yapma imkanı da tanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.