10  yıldır devam eden resim ve kompozisyon yarışması destek bekliyor

10 yıldır devam eden resim ve kompozisyon yarışması destek bekliyor

Atlanta merkezli Atlantic Institute tarafından 10 yıldır aralıksız düzenlenen ve Georgia, South Carolina ve Florida eyaletlerindeki tüm ortaokul ile liseleri kapsayan resim ve kompozisyon yarışmasının bu seneki ayağı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Atlantic Institute, Atlanta merkezli, Amerika’nın güneydoğu eyaletlerinde şubeleri olan inanç, kültürler arası diyalog ve eğitim sahalarında faaliyet gösteren prestijli bir kurum.

Resim ve kompozisyon yarışmasına (Art & Essay Contest) katılan eserlerin değerlendirilmesi, gönüllü tanınmış sanatçılar ve üniversite hocaları tarafından profesyonel bir şekilde tüm eşitlik ve adalet kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.
Atlantic Institute Genel Müdürü Turan Kılıç, 10 yıldır devam eden bu çok değerli yarışmanın yoluna devam edebilmesi için bir yardım kampanyası başlattıklarını ve verilecek her miktar desteğin bu program için büyük olduğunu ifade etti.

Amerika’nın güney doğusunda oldukça prestijli olan bu yarışmanın ödül törenine eyalet Milli Eğitim Bakanı ve eğitim alanında tanınmış isimler bizzat katılarak destek veriyor. Yarışmaya her yıl  2 binleri aşan sayıda başvuru yapılıyor. Yarışma sonucu dereceye giren öğrenciler nakit para, sertifika (Eyalet Milli Eğitim Bakanlığı imzalı) ve Türkiye gezileriyle ödüllendiriliyor.

Yarışmada her kategoride ilk üçe giren öğrenci ve öğretmenleri kendi yol masraflarını ve katılım ücretini ödeyerek Türkiye gezisine katılmaya hak kazanıyor. Türkiye’ deki sponsorların desteği ile tarihi ve turistik geziler, kurumsal ziyaretlerin yanında Türk kültürünü yakından görmeleri için ev ziyaretleri yapılıyor. Katılımcılar bu gezinin dünyaya ve olaylara bakışlarına çok farklı bir boyut kattığını ifade ediyor.
 
“Parlak dimağların genç yaşlarında farklı bir ülke, kültür, tarih ve inancı tanımasının oluşturacağı pozitif enerji ve işbirliğinin, geleceğin dünyasının barışına hizmet edeceğine inandığımızdan bu çok uzun sureli insanlığa yatırım faaliyetini devam ettirmeyi arzu ediyoruz” diyen Kılıç bu prestijli yarışmanın daha da büyüyerek devam etmesi için herkesin desteğini beklediklerini belirtti.

Yarışmaya destek için: GoFundMe.com/atlanticinstitute.

http://theatlanticinstitute.org

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.