NBA All Star Rüzgarı

2016 Toronto NBA All Star haftasonunu geride bıraktık.

Cumartesi günü yetenek, 3 sayı ve smaç müsabakaları oldukça heyecanlı ve zevkli geçti.

Pazar günü ise batı ve doğu arasında ki karşılaşma Kobe Brayn’ın jübilesi havasında geçti. Kısa kısa organizasyon notlarına bakarsak;

– 3 sayı yarışmasının finali geçen sene olduğu gibi Golden State’den takım arkadaşları Stefen Curry ve Klay Thompson arasında geçti. Bu seneki kupanın sahibi geçen senenin rövanşını alan Klay Thompson oldu.

– Smaç yarışması belki de organizasyonun en zevkli ve kapışmalı anlarına sahne oldu. Finale kalan Zach Lavine ve Aaron Gordon adeta yer çekimine meydan okudu. Kupayı geçen seneki gibi Lavine kazanmış olsa da Gordon daha çok haketmişti. Nitekim Zach konuşması sırasında Gordon’un bu kupayı kendisinden daha çok hakettiğini ifade ederek insani kalitesini de göstermiş oldu.

– Sayı rekorunun kırıldığı, bol bol şut ve smaçların olduğu antrenman havasındaki maçı 196-173 Batı Takımı kazandı.

– Indiana’dan Paul George 41 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Ancak 1 sayı ile Wilt Chamberlain’a ait bir All Star maçında en çok sayı atma rekorunu egale etme şansını kaçırmış oldu.

– En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü üstüste ikinci kez Oklahomalı, Enes Kanter’in takım arkadaşı Russell Westbrook aldı. Westbrook, Bob Pettit’in 1958 ile 1959 yıllarında üstüste bu ödülü almasının ardından bunu başaran ilk oyuncu oldu. Westbrook maçı 31 sayı, 8 asist, 5 ribaunt ve 5 top çalma ile tamamladı.

– Maçın bitimine saniyeler kala Golden State’in starı Curry’nin orta sahadan attığı 3’lük hafızalarda kalan bir andı.

– Devre arasında Youtube smaç yıldızı Jordon Kilgagon yaptığı smaçlarla NBA yıldızlarının ağızlarını açık bıraktı.

– Toronto 2016 Amerika dışında yapılan ilk All Star organizasyonu olarak tarihe geçti.

– Sadece Amerika da 7.6 milyon kişi karşılaşmayı televizyonlarından izledi.

Türkiye Süper Ligi için All Star Organizasyonu neden düşünmezler diye hani aklımdan geçmedi değil.

Ligde oynayan Yabancı Karması vs. Türk Karması veya Anadolu Karması vs. Avrupa Karması maçı neden organize edilmesin? Sürekli müsabaka ve rekabetin olduğu lige bir soluk bir keyif olabilir.

Ayrıca frikik yarışması veya yetenek yarışması da futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir akşama vesile olabilir. Seyircileri tekrar türübünlere çekebilir. Ben bir taş attım kuyuya. Artık TFF yetkilileri bir zahmet bu taşı kuyudan çıkarsın. 🙂

Write a comment

1 Comment

  1. Kaya February 18, 01:43

    Deli bir tas atmis kuyuya gibi oldu ama aslinda mantikli oneriler..

Only registered users can comment.