MLS Heyecanı Başlıyor

ABD’de futbolun yeni sezonu 2016 Major League Soccer (MLS) Pazar günü yapılacak santra ile başlıyor. Bu heyecanı hep birlikte tüm futbolseverlerle daha iyi yaşamak için bazı detay bilgileri paylaşmak istedim.
*Kaka (Orlando City), Dos Santos (LA Galaxy), David Villa, Andrea Pirlo, Frank Lampard (New York City FC) artık MLS’in tecrübeli yıldızları. 2. sezonlarında kendilerinden daha iyi performanslar bekleniyor.

*Kadrosunda Galatasaray’dan da tanıdığımız Meksikalı yıldız Dos Santos, İrlanda Milli Takımı’nın kaptanı Robbie Keane ve İngiliz yıldız Steven Gerrard gibi kaliteli oyuncuları bulundurmasına rağmen geçen sene taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Los Angeles Galaxy üç yeni yıldızı daha kadrosuna katmayı başardı. Hollandalı Nigel de Jong, Belçikalı Milli oyuncu Jelle Van ve İngiliz Milli sol bek Ashley Cole. Bu kadro yapısıyla artık MLS şampiyonluğu yanında CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da beklenir oldu. Kadro uyum sürecini hep beraber göreceğiz.

*New York City FC ve Chicago Fire 2016 yılına yeni hocaları ile başlayacak. Ünlü Fransız futbol adamı Patrick Vieira New York City FC in başına geçerken 20 yaş altı Dünya Şampiyonası’nda Sırbistan’a altın madalya kazandıran Veljko Paunovic ise Chicago’nun başına geçti. İki hocanın da ilk MLS denemesi olmasına rağmen Veljko Paunovic 2011 yılında Philedelphia forması ile futbolcu olarak MLS’de boy göstermişti.

*MLS takımları bu sezon altyapılardan yetişen toplam 17 oyuncu ile profesyonel sözleşme imzaladı. Matt Miazga, Gyasi Zarders ve De Andre Yedlin performansları merakla beklenen oyuncular.

*Seattle Sounders alt yapısında yetiştikten sonra kısa süreli Werder Bremen macerası yaşayan Jordan Morris yuvasına geri döndü. Stili ile Landon Donovan’a benzetilen Jordan ünlü İngiliz oyuncu Martins’i Çin’e kaptıran Seattle’ın yeni umudu oldu. Tabi ki MLS’i tercih eden genç yıldızlar sadece Jordan Morris ile sınırlı değil. 21 yaşında Kosta Rikalı milli sol bek Ronald Metarrita (NYCFC), 20 yaşında Ekvatorlu milli oyuncu Stutgart’tan transfer Carlos Gruezo (FC Dallas), eski Boca Juniers’li 21 yaşındaki Arjantinli Luciano Acosta (DC United), bir dönem Galatasaray’da forma giyen 21 yaşındaki Arjantinli Lucas Ontivero (Montreal Impact), 24 yaşındaki Danimarkalı milli oyuncu Emil Larsen (Colombus Crew SC), 19 yaşında Mancester United’ta yetişen Jack Harrison (NYCFC)’da tercihlerini MLS’den yana kullandılar.

*Sadece genç yıldız adayları değil halen aktif yıldız futbolcularda MLS cazibesine göz kırpmaya devam ediyorlar. Yaya Toure, Fernando Torres, Radamel Falcao, Carlos Vela ve Zlatan İbrahimoviç verdikleri demeçlerde MLS heyecanına katkı yapmak istediklerini beyan ettiler. 28 Temmuz’da yapılacak olan MLS karması Arsenal maçı kadrosu şimdiden merak konusu olmaya başladı bile.

* Gelişen ve her geçen gün ilgi odağı olan MLS, takımları yeni stadyumlar inşa etmeye zorluyor. Bu sene Toronto maçlarını yenilediği BMO Field’ta oynayacak. Orlando’nun yeni yaptığı stat 2017’de, DC United’ın ise 2018’de devreye girecek. Miami, New York ve Los Angeles’da proje üzerinde çalışıyor.

*Atlanta United FC, Los Angeles FC ve Minesota United FC’de MLS’e katılmak için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Her sene 3-4 şehir takımı bu heyecana katılmak için hazırlık yapıyorlar.

* MLS’de her şey tozpembe değil tabii ki. Eleştirilecek çok nokta var. Ama bunlardan en önemlisi ligin takvimi. Sezonun büyük kısmı sıcak aylarda devam eden ligin temposu bu sebeple istenilen seviyelere çıkamıyor. Büyük turnuvaların yazın olduğunu düşünülünce futbolseverlerin aynı anda devam eden MLS’i takip etmelerin zorlaşıyor.  En yakın örnek olarak  Haziran 3-26 arası Amerika’da yapılacak olan Kupa Amerika sebebiyle liglere 2 hafta ara verilecek olması. Buna rağmen bazı maçlar kupa günleri ile çakışıyor . MLS yöneticilerini bu noktada anlamak zor.

MLS’i bu sene de bir çok başlık ve heyecan verici olaylar bekliyor. Bütün bu heyecanı, bu sezon inşallah beraber izlemeye devam edeceğiz.

Write a comment

1 Comment

  1. Legend Left back March 5, 02:56

    Bence cin varken artik emekliligi yaklasan oyuncular Amerikaya gelmez bu aralar. Ekonomik olarak suan cin en iyi imkanlari sunan ulke. Belki gelen de cocugunun egitimini dusunerek oyle gelir.

Only registered users can comment.