Yeni yıla yenilenme cehdiyle girmek

Sizin için 2013 nasıldı? İyi mi yoksa kötü mü?

2013’te hedeflediklerinize ulaşabildiniz mi?


2014’ten beklentileriniz neler?


Yeni yılın şu ilk günleri eğer henüz yapmadıysak geçen yılın artılarını eksilerini gözden geçirek iyi bir muhasebe yapmak ve kendimizi geliştirmek yönünde yeni kararlar almak için harika bir zaman.


Eğer dün buna fırsatımız olmadıysa dert değil. Bugün, bir özeleştiri samimiyetinde geriye bakmak, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı değerlendirmek ve aslında neler yapabileceğimize karar vermek için en doğru gün.

Wall Street Journal yazarlarından Elizabeth Bernstein yeni yıla ilişkin kararlarımızı bizi tanıyan, değer veren, güvendiğimiz, sevdiğimiz biriyle yapmamızı öneriyor. “Herkesin hedefe ulaşmak için yardıma ihtiyacı olabilir. Kendi başımıza karar alıp uygulamak ise zor. Ancak aldığımız kararları güvendiğimiz biriyle paylaşır; belli aralıklarla biraraya gelerek ne kadarını gerçekleştirdiğimizi gözden geçirirsek daha hızlı yol kat edebiliriz.” diyor.


Denemeye var mısınız?


Unutmayın, hayal yazıya geçirelene kadar hedef değildir. Oysa, hedef  şeytanı çatlatacak kadar kudretli. Şimdi ‘Yeni yılımızı iyileştirebilmek için neler yapabiliriz?’diye not ediyoruz. ve zaman zaman çıkarıp okuyarak bu kararların neresinde olduğumuzu kontrol ediyoruz, tamam mı?


Çoğumuz yaşamdaki amacımızı hayatımızın merkezine koymadan yeteneklerimizin tecrübellerimizin ve bilgi birikimlerimizin farkına varamadan yaşayıp gidiyoruz. İçimizde sıyırıp atamadığımız mutsuzluklar var. Çoğumuz sürekli bir öfleme pöfleme hali içindeyiz. Ha bire şikayet ediyoruz ama çözüm bulmaya çalışmıyoruz. Oysa bize neyin iyi geleceğini herkesten iyi yine biz biliyoruz. Hayatımızın akış yönünü, sahip olduklarımızın kıymetini bilerek onları yerli yerince kullanmamızdaki ustalığımız belirliyor. Peki, bunu yapmak için ne bekliyoruz?


“Amaçsız kişi dümensiz gemi gibidir. Ona hiç bir rüzgar yardım etmez.” diyor İskoç yazar Thomas Carlyle.  Haydi, ‘karar’ alıyoruz. Kolay olmayacak  ama olumsuz konuşmayı kesiyoruz ve başkalarının ne düşündüğünü unutuyoruz. En önemlisi kendimize karşı dürüst oluyoruz.


Ben bu yazıyı bitirir bitirmez geçen seneyi düşünce aklıma gelip de yazdığım tüm ‘keşke’ ile başlayan di’li geçmiş cümlelerimi ‘umarım’ ile başlayan gelecek zamanlı cümleler olarak tekrar yazmaya kararlıyım. Size de aynısını yapmanızı tavsiye ederim. Bakın hedefleri sıralamak bile sizi nasıl heyecanlandırıp umutlandıracak!..  Hayali ile mutlu olduğunuz şey gerçekleştiğinde kim bilir önünüzde ne farklı pencereler açılacak ve dünyaya bambaşka açılardan bakabilecelsiniz…


Şimdi lütfen, kendinize bir iyilik yapın ve hayatınızda değiştirmek istediğiniz ne varsa önem sırasına göre tek tek not edin. Hatta yanına niçin istediğinizi de yazın ki, hedefe giden yolda zorlandığınızda, tökezlediğinizde çıkarıp bakabilesiniz…

2014’ün tüm dünyada ve ülkemizde barış dosluk ve esenlik dolu bir yıl olmasını; size ve tüm sevdiklerinize sağlık mutluluk ve huzur dolu günler getirmesini ve sizi hedeflerize ulaştırmasını dilerim.


Umarım, hedeflerinizi biran önce yazar gerçekleştirebilmek için tezelden kolları sıvarsınız.


Mutlu yıllar!

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.