Evlilikteki asgari müşterekler

Evlilikte asgari müştereklerden bir tanesi de evin harcama politikasının belirlenmesidir.

Ekonomik uzlaşı eş olma vasfına eren her şahsın mutlaka eşiyle varması gereken bir sahayı temsil eder. Modern hayattın öğretilerinden kaynaklanan ‘Çok harcarsan, çok mutlu olursun ve ihtiyaç duyduğun sevgiyi ve saygıyı insanlardan bu şekilde görürsün’ yanlış inancına kapılan günümüz yeni yetme çiftleri birbirleriyle yarışırcasına gereksiz harcamalar yapabilmektedirler.

Modern hayatın öğretileri derken seyrettikleri dizileri, filmleri, okudukları kitapları, dinledikleri şarkıları ve klipleri kast ediyorum zira bütün bu etkinlikler sürekli harcama yapmayı nesillere empoze etmekte ve yapımlarda mutlu olan bir tek fakir insan bulunmamaktadır. Takipçilerine mutluluk zenginin tekelinde, huzur masrafta diye düşündürmektedir. Pek çok çift bu sahada gerekli uzlaşıyı sağlayamadıkları için ekonomik problemlerden başka bir kısım aile içi gerginliklerle de karşı karşıya kalmaktadırlar.

Çiftler, aile olarak sahip oldukları en önemli nimetlerden birisi olan huzurlarını iyi bir harcama politikası oluşturamadıkları için kaybetmişlerdir. Aile içerisinde eşlerin bu hususta uzlaşı sahibi olmaları gereksiz harcamalardan kaçıp, lükse yönelmemeleri, mutluluğa giden yolda önemli basamaklardan bir tanesini aşmışlar manasına gelmektedir.

Anne ve Babaların Büyük Sorumluluğu

Çocukların bilimsel ve karakteristik eğitiminin ne şekilde olması, kime benzeyip, kimlere benzememesi gerektiği hususu evlilikte eşlerin sık sık birbiriyle sıkıntı yaşadıkları mevzulardan bir tanesidir. İnsanların dünya görüşünün uyumunun önemi en çok burada kendisini göstermektedir.

Belki bu önemli konuda daha çocuk doğmadan önce mutabakat sağlanması akıllıca bir davranış olacaktır. Eşler, eş olarak mutlu olmak ve hayat arkadaşını mutlu etmekle mükellef oldukları gibi aynı zamanda çocuklarına doğrunun ve yanlışın ne olduğunu öğretmekten sorumludurlar. Anne ve babaların sahip oldukları bu sorumlulukta çok dikkatli davranmaları şarttır. Her davranışları çocuklara bir tavsiye mektubu olduğu gibi çocuklarına eğitim verecek olan kurumlar ve bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerin doğru seçimi de aynı derecede önem taşımaktadır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.