Hürriyet, demokrat olabilir mi?

27 Mayıs 1960, sabaha karşı darbe olmuş! DP devrilmiş! Hürriyet’de bir telaş bir telaş! Çoktan gazete basılmış! Başbakan Adnan Menderes’in Eskişehir’deki müthiş mitingi birinci sayfada fotoğraflı kullanılmış!

Hemen gazetenin dağıtımı durdurulur! Kamyonlar geri çağrılır! Yıldırım baskı yapılır! Sürmanşet şöyledir; Türk ordusu vazife başında!

Hürriyet, demokrasi, insan hakları ve milli irade demez! Darbecileri alkışlar! DP haberleri ile dolu, o ilk nüsha da bayilerden toplanır, yok edilir! Nasıl dönüş yaptıkları anlaşılmasın diye!

12 Mart 1971 tarihli Hürriyet’in yıldırım baskısının da 27 Mayıs nüshasından farkı yoktur! Bu sefer muhtıraya açık destek gelir gazeteden; “Ordu ültimaton verdi: Hükümet çekilsin”

Ve gerçekten AP Hükümeti istifa eder. Süleyman Demirel’in boşluğu Nihat Erim tarafından doldurulur!

28 Şubat (1997)ise öncü kuvvetler arasında Hürriyet’in bulunduğu postmodern bir darbedir! Silahlar değil, medya kullanılmış ve Aydın Doğan grubu üzerine düşeni fazlası ile yapmıştır! O kadar ki; Sincan’da tanklar (Muhabirleri Fotoğraf çekebilsinler diye) ikinci kez Hürriyet için yürütülmüştür! Süreçte Erbakan’a nefret kusan bir isim ise bugün Hürriyet’te yazan Fatih Çekirge’dir!

Suikast öncesi Hrant Dink’i hedef alan manşetler, Ahmet Kaya’yı linçe götüren ve sürgünde ölmesine sebep kurgu haberler hep Hürriyet’in marifetleridir! Sürmanşetten ünlü şarkıcıyı hedef alan, “Vay şerefsiz vay!” baştığı unutulur mu?

Evet Hürriyet, bugün de muhalefete karşı yürütülen psikolojik harekatın en büyük araçlarından biridir! Daha iddianamesi yazılmamış insanlara “terörist” yaftası vurmaktan çekinmez! İşadamlarının mallarına çökülmesine alkış tutar! Üniversitelerin kapatılmasını, binlerce öğretim üyesinin bir gecede ihraç edilmesini, gazetecilerin hapiste olmasını görmez! Demokrat yazarların ipini çeker! Tetikçileri baş köşelere oturtur!

Doğan grubunun demokrasiden yana bir duruş sergileyebileceğini umut etmek boşunadır!

Herkes gibi Hürriyet de, karekterinin gereğini sergileyecektir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.