Waffle çılgınlığı sınır tanımıyor

Waffle çılgınlığı sınır tanımıyor

ABD’de son dönemde Wafflewich modası her yerde insanların karşısına çıkıyor.

Wafflewich restoranlardan, seyyar büfelere birçok menüde yerini alan waffle sandviçin diğer adı.

Bir süredir yaşanan tavuk ve waffle çılgınlığına -pita ve tako çeşitleri gibi- parmesan peynirli tavuktan kızarmış marshmallow’a kadar birçok katıkla doldurulabilen wafflewich de eklenmiş oldu.

Waffle Amore’un sahibi Judy Vandoorne bu yeni waffle tarzını ilk kez Belçika’da öğreniyor ve yaşadığı şehir San Jose’ye dönünce de tüm güney körfez bölgesine servis yapan Waffle Amore isimli seyyar waffle büfesini açıyor.

Vandoorne, “İstediğiniz her çeşit waffle’ı yapabilirsiniz. Sınırı yok” diyecek kadar da iddialı.

San Francisco bölgesi waffle çılgınlığının yaşandığı tek yer değil. Los Angeles sakinleri de Downey pazarında satılan sosis, ızgara tavuk ya da mozzarella peynirli ya da herhangi bir Bruxië şubesinde bulabilecekleri hamburger, balık veya yağsız sütle hazırlanmış tavuklu waffle çeşitlerini oldukça seviyor.

Instagram ve Pinterest  gibi sosyal paylaşım sitelerinde de kendine özgü hashtagleri olan birçok waffle çeşidini görmek mümkün.

Silikon Vadisinde iki ayrı noktada hizmet veren Waffle Roost adlı seyyar büfenin en çok sevilen çeşitlerinden biri yağsız sütle hazırlanmış tavuklu waffle. Büfenin sahibi Justin Funamura ürünlerini şu şekilde anlatıyor: “Waffle’larımızın çok hafif tatlı aromalı az karamelli bir kaplaması var. Tuzlu ve hafif baharatlı tavuğumuzla da hem tatlı hem de tuzlularda en iyi tadı yakalamaya çalışıyoruz.”

24 saat hizmet veren Butter & Zeus da tatlı ve tuzlu seçenekleri aynı anda bulabileceğiniz yerlerden.

Oklahoma City’de yediği waffle sandviçten ilham alan restoran sahibi Nga Huynh ilk şubelerini 2013 yılında Santa Clara’da açmış. Huynh waffle’larını, “Kore usulü kaburga etinden patates püresine kadar içinde her şeyi bulabileceğiniz tako gibi bir şey” diye tanımlıyor.

Huynh’a göre en orijinal karışım sulu hamburger bifteği ve yumurtadan oluşan Loco Moco. Huynh, “Hamburger ekmeğiyle oluyorsa neden waffle’la da olmasın,”  diyor.

Napa Valley şehrinde ise fesleğenli, domates çorbasıyla servis edilen özgün waffle sandviç çeşitlerini görmek mümkün. Restoran sahiplerinden Paul Slack bu işe ilk başladığında waffle sandviç yapan tek yer olduklarını zannediyormuş, “Sonradan gördüm ki bütün sosyal medya waffle sandviçten bahsediyor.  Bizim waffle’larımızın sırrı iki kez fırınlamamız. Bu metot, waffle’a ısırdığınızda hafif bir çıtırlık kazandırıyor” diyor.

Waffle iç malzemesi ve süslemeleri nasıl zamanla değişiyorsa aynı şekilde hamuru da değişiyor. Waffle Amore’da mısır ünlü ve bisküvili çeşitler bulmak mümkün. Farklı tahıllardan ya da badem unundan karışımlar üzerinde ise çalışmalara devam ediliyor. Ayrıca cheeseburgerli ve parmesanlı karnabahar da menüye eklenmeyi bekleyen çeşitlerden.

Melted Slack isimli restoran yakın zamanda %100 vegan ve glütensiz çeşitlerin bulunduğu bir şube açabileceklerini duyurdu. Hazır waffle devi Eggo’da kahvaltılık donmuş waffle sandviçleri piyasaya sürüyor. Ama yanında fesleğenli, domates çorbası da olacağını hiç zannetmiyoruz!

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.