Taraklı evleri, UNESCO’ya aday

Taraklı evleri, UNESCO’ya aday

Osmanlı’dan kalan tarihi evleriyle ünlenen, Cittaslow tarafından ‘sakin kent’ ilan edilen Taraklı ilçesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmek için başvuru yaptı. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle bilindiğini belirterek, uluslararası alanda tanınırlığının artırılması amacıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

İlçedeki nüfusun 7 bin civarında olduğunu dile getiren Özkaraman, ”300 tarihi evden 110’u tescilli. Şu anda birçok binada restorasyon çalışması devam etmektedir. Taraklı, şehrin gürültüsünden uzakta, huzurlu ve sakin bir ilçe. Türkiye’nin 8 sakin şehrinden bir tanesidir. Bu açıdan baktığımızda UNESCO’nun listesinde yer almayı umut ediyoruz. İlçemizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından turizmde öncelikli yöre ilan edilmesi sağlandı” diye konuştu.

Özkaraman, ilçeyi geçen yıl 100 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, ”Mümkünlü” reklamlarının ilçenin tanıtımını sağladığını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.