New York’ta bir günde en ucuza yapılacak en iyi 4 şey

New York’ta bir günde en ucuza yapılacak en iyi 4 şey

roosevelt-adası-teleferik1- Teleferik

New York şehrinin en dingin kaçış noktası olan Roosevelt Adasına havadan ulaşım. Şehiri farklı açıdan görebileceğiniz bir diğer ucuz alternatif de tramvayla Roosevelt Adası’na gitmek. Metro ile ulaşımla aynı fiyata gelen bu tercihle, East River’ın üzerinden geçerek, Manhattan’ın benzersiz şehir manzarasını keşfedebilirsiniz. Fotoğraf makinanızı yanınıza almayı ya da cep telefonunuzu şarj etmeyi unutmayın. Zira Franklin D. Roosevelt Özgürlük Parkından Manhattan’ın en güzel fotoğraflarını çekeceksiniz.

highline-park-new-york2- High Line Parkı

30’uncu caddeden yukarı çıkan bu park adeta New Yorkluların şehirle olan etkileşiminde önemli yer oynuyor. Restore edilmiş ve yükseltilmiş tren yolu hattı boyunca yürüyerek New York’un sokak yaşamı ve mimarisini tamamen farklı bir açıdan deneyimlemek isteyenler için bu park mutlaka görülmesi gereken bir yer. Ziyaretçilerinin keşfetmesini bekleyen nefes kesici tasarım öğelerindeki alışılmadık detaylar ve mevsimler değiştikçe güzelleşen harika bitkilerin yanı sıra, en çekici olan nokta, şehri tamamen farklı bir seyir noktasından görebilme imkanı.

519 West 23th Street
New York, 10011
(212) 206-9922

Juliana's-Pizza3- Juliana’nın Pizzası

80 küsur yaşında adeta bir New York  efsanesi olan pizza ustası Patsy Grimaldi tarafından açılmış Julianna’s. Küçücük restoranının sunduğu  kömür ateşinde  pişen pizzaları şehrin denemeye değer lezzetlerinden biri. Yeni bir lezzet denemek isterseniz Shiitake mantarı ve keçi peynirli olanı tam size göre.

Juliana’s Pizza
19 Old Fulton Sokağı New York, NY 11201

Janes-Carousel4- Brooklyn Köprüsü Parkı

85 dönümlük bir araziye yayılmış olan olan New York parklarının en görülmeye değerlerinden olan Brooklyn Köprüsü parkı, akşam yemeği sonrası romantik bir yürüyüş için genç çiftlere yönelik ideal bir mekan olabileceği gibi aile boyu rahat edebileceğiniz, çocuklarla gidilebilecek bir yer olarak da düşünülebilir Özellikle küçük yaşta çocuğunuz varsa 1920’lerden beri bu parkta dönmeye devam eden ‘Jane’in Atlı Karıncası’na bayılacaklar.

Tavsiyemiz akşamüzeri gidip parkta bolca bulunan banklardan birinden Manhattan’ın nehir boyundaki nefes kesen manzarasında güneşin batısının tadını çıkarmanız.

334 Furman Sokağı  Brooklyn, NY 11201
(718) 802-0603
Brooklyn Bridge Park

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.