Bu haftasonu yolculuk yapacakların valizlerine eklemesi gereken önemli ayrıntı

Bu haftasonu yolculuk yapacakların valizlerine eklemesi gereken önemli ayrıntı

Memorial haftası Amerika’da hava trafiğinin en yoğun yaşandığı dört haftadan biridir. Bu yüzden Havayolu şirketleri ülke içi uçuşlar da bile yolcuları en az 2 ya da 3 saat önceden havaalanında olmaları konusunda uyarır.

Amerikan Otomobil Derneği’nın (AAA) yaptığı açıklamada, bu yıl 38 milyondan fazla Amerikalının Memorial Day tatili dolayısıyla yollarda olacağı belirtildi. Bu rakam geçen yıldan 700 bin kişi daha fazla ve şuana kadar tarihteki yaşanmış en yoğun ikinci tatil trafik sezonu olarak bir rekora imza atıyor.

Yapılan açıklamada ayrıca, araç sahipleri bu sene depolarını Amerika’da son 10 yılın en düşük Memorial Day benzin fiyatıyla dolduracakları ifade edildi.

Bu yıl uçuş ve benzin fiyatlarının en düşük seviyesinde olmasına rağmen, diğer yıllara göre tatillerinde ortalama  320 dolar daha fazla harcanacak ve bu birkaç gün içinde Amerika’da en fazla kurulan cümle, “Bu kadar insan nereye gidiyor” olacak.

Orbitz isimli yolculuk sayfasının açıklamasına göre ise, bu hafta sonu en fazla ziyaret edilecek yerlerin başında Las Vegas, Orlando, Miami ve Los Angeles geliyor.

Atlanta Hartsfield Jakson havaalanı, Los Angeles Havaalanı (LAX), Şikago O’Hare Havaalanı ve New York JFK havaalanlarından uçacak yolcuların bekleme sürelerinin uzunluğundan dolayı çantalarına birazda sabır eklemesi gerektiği ifade edildi.

Halihazırda havalimanlarındaki güvenlik kontrol noktalarında bekleme sıraları kimi zaman iki ya da üç saati bulurken Memorial Day ile birlikte bunun daha da artacağı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.