Amerika’da mutlaka görülmesi gereken 10 şehir

Amerika’da mutlaka görülmesi gereken 10 şehir

Kısa süreli eğitim için ya da turistik maksatlı ABD’ye gelmek isteyenlerin en merak ettikleri konu mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Çok büyük bir yüz ölçümüne sahip olan ABD’de farklı seçenekler sunan, birbirinden keyifli bu şehirlerin eğer bir aydan az kalacaksanız hepsini aynı anda görmeniz hem çok yorucu hem çok pahalı olabilir Ancak iyi bir planlamayla çoğunu birarada görebilmeniz mümkün.

1- New York: ‘Big Apple’ lakaplı New York, ABD’ye seyahat düşünen birinin ‘görmezsen olmaz’ı. Her çeşit ırkı, kültürü, dini bir araya getiren “Big Apple” ın 24 saat uyumadığına gözlerinizle şahit olacaksınız. Bu koca şehir, aradığınız her şeyi size sunabilecek zenginliğe ve çeşitliliğe sahip: Kültür sanat etkinleri izlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Dünya mutfaklarını denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Amerikan tarihini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Alışveriş yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Wall Street, Özgürlük Heykeli, Central Park, Brooklyn Köprüsü, yazın Hamptons’un muhteşem plajları, kışın Catskill Dağları’ndaki kayak tesisleri görmeye değer. Madison Square Garden’da basketbol veya buz hokeyi maçı ya da Yanki Stadyumunda beyzbol maçı izleyebilirsiniz.

Bu Broadway Şovları, konserler ve müzeler şehrine giderseniz mutlaka Soho’da, 5’nci Caddede ya da Chelsea Pazarı’nda alışveriş yapmadan; Metropolitan Sanat Müzesi’nin hazinelerini keşfetmeden ve Times Meydanı’nda tur atıp bir Broadway şovu görmeden dönmeyin.

boston2- Boston: Gelişmiş bir metropol olan Boston, zengin tarihi ve muhteşem doğasıyla Amerika’nın en güzel şehirlerinden biridir. Ayrıca, Amerika’nın en önemli iki üniversitesi Harvard ve MIT başta olmak üzere 100’den fazla üniversiteye ev sahipliği yaptığından Boston’a ‘ABD nin akademik başkenti’ de denmektedir. Dünyanın her yerinden öğrenci kabul eden bu üniversiteler sayesinde koca kent adeta cıvıl cıvıl bir kampüs görünümündedir. Şehir her çeşitli talepleri olanlara seçenekler sunabilen bir zenginliktedir. Hareketli hayatı; tiyatro, konser salonları, kitap evleri ve müzeleriyle çok çeşitli kültürel etkinlikler yapabileceğiniz gibi ve beyzbol maçları, snowboard gibi spor aktiviteleri için de zengin seçenekeler sunar.

Bostona giderseniz Newbury Sokak’ta tur atıp Amerikan tarihinin sindiği binaların kokusunu içinize çekmeden, liman boyunca yürüyüş yapmadan ve Quincy Market’te yemek yemeden dönmeyin.

3- Washington DC: Ülkenin başketi, tarihi ve doğal güzellikleri ile en göz dolduran şehirlerden biridir. Şehri ziyaret için en ideal zaman dilimi ‘Cherry blosom’ olarak bilinen ilkbaharda ağaçların çiçek açtığı dönemdir.

Washington DC’ye giderseniz Amerikan başkanlarına ev sahipliği yapan Beyaz Saray’ı onun hemen karşısında yer alan Anıt’ı ve Martin Luther King’ in tarihi konuşmasını yaptığı National Mall’u görmeden gelmeyin.orlando

4- Orlando: Şehirdeki tüm parkları aceleye getirmeden doya doya gezmek istiyorsanız en az 10 güne ihtiyacınız var. Beş ayrı parktan oluşan Disney World, iki büyük bölümden oluşan Universal Stüdyoları, Sea World, Orlando’da görülmesi gereken yerler arasında. Ancak parklar hem çok yorucu, hem pahalı olduğundan her bir parkı ayrı ayrı görmek yerine bir kaçı seçilebilir.

Orlando’ya giderseniz mutlaka Kennedy Uzay Merkezi ve Coco Sahili’ni görmelisiniz.

5- Miami: Birçoklarımızın Don Johnson’ın rol aldığı ‘Miami Vice’ dizisi ile tanıştığı Miami sene boyunca güneşli, yumuşak iklimiyle adeta tropik bir doğa harikasıdır. Miami’nin olağanüstü plajları, eğlenceli hayatı ünlülerin de ilgisini çektiğinden buralarda gezinirken her an bir ünlüyle karşılaşma olasılığı çok yüksektir.

Kilometrelerce uzunlukta plajlara sahip olan Miami’ye giderseniz şnorkel, sörf, dalma, jet ski, su kayağı ve kürek gibi birçok eğlenceli sporlardan birkaçını deneyebilirsiniz.

California

California eyaleti, tartışmasız ABD’nin en güzel şehirlerine ev sahipliği yapar. O yüzden bu eyaletten bir değil beş şehir seçtik ve kararı size bıraktık. Yani mesafeler kısa olduğu için küçük bir California turu ile hepsini görebilir ya da aralarından seçim yapabilirsiniz. Ancak California’da hangi şehri görürseniz görün pişman olmayacağınız kesin.

6- Los Angeles: Melekler Şehri ABD’nin mutlaka görülmesi gereken şehirlerinin başında gelir. Hollywood ve mükemmel kumsalları ile bilinen Los Angeles hayat dolu ve heyecan verici bir şehirdir.

Los Angeles’a giderseniz City Place’de alışveriş yapmalı, Disneyland’ı gezmeli ve Pine Caddesi’nde bir akşam yürüyüşü yapmalısınız.

san-francisco7- San Francisco: Amerika’nın en popüler şehirlerinden biri olan San Francisco, kafeleri, alışveriş merkezleri ve kültürel etkinlikleriyle sizi yorabilecek bir canlılığa sahip. Union Meydanı’nda alışveriş yapabilir, Castro ve Chinatown’da farklı kültürler tanıma şansına sahip olabilirsiniz.

San Francico’ya giderseniz Golden Gate Köprüsünü, Fisherman’s Wharf ve Alcatraz Adasını ve Sausalito’nın körfez manzarasını görmelisiniz.

8- San Diego: California’nın güneyinde, Los Angeles ve Meksika arasında bulunan Pasifik kıyı şeridinde muhteşem bir doğal limanda yer alan San Diego, bir çoklarına göre Amerika’nın en güzel şehridir. Muhteşem plajları, ılıman iklimiyle San Diego’da deniz ve güneşin tadını çıkarabilir, şehir merkezinde alışveriş yapabilirsiniz.

9- Santa Barbara: Diğer California şehirleri gibi güzelliğiyle dillere destandır. Altın rengi kumsalları ve bu kumsallar boyunca uzanan devasa palmiye ağaçlarına, ihtişamlı dağlar eşlik eder. Sene boyunca ılıman olan iklimiyle yılın her mevsimi ziyarete uygundur.

Santa Barbara’ya giderseniz muhteşem kumsalların tadını çıkarmanın yanında, yelken, golf, dağ bisikleti veya sörf gibi bir açık hava sporlunu denemeli ve State Sokak’ta turlamalısınız.

10- Berkley: Festivaller şehri Berkley’i ilgi alanınıza uygun bir festival dönemi ziyaret ederek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz Sanatsal ve kültürel etkinliklere evsahipliği yapmasıyla dikkat çeken bu küçük şehir, aynı zamanda dünyanın en iyi akademisyenlerinin eğitim gördüğü şehir olarak da bilinmektedir.
Berkley’e giderseniz Napa Vadisi’ni görmelisiniz.

 

Write a comment

5 Comments

  1. Gezilecek yerler June 6, 05:57

    güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık 😉

  2. Amerika Gezilecek Yerler July 15, 20:27

    Amerika, turizm açısında oldukça zengin durumda. Doğa, tarih, kültür ne arasanız var.

  3. Seyahat February 23, 07:26

    Gidilmesi, görülmesi gereken bir yer kesinlikle

  4. faruk April 27, 15:58

    cok yanlis bi siralama ve amerikanin en guzel sehri Chicago yazilmamis

  5. Süeda December 27, 23:32

    Siz hiç öyle denildiğine bakmayın, burada yaşayan biri olarak söylüyorum Türkiye’nin kıymetini bilin kesinlikle İstanbul New York’tan kat kat daha güzel. Eskiden İstanbul’da yaşıyordum, şimdi Washington’da. New York’a da gittim tabii ben kışın gittim yazın daha güzel olur ama tartışmasız İstanbul derim yazıyla kışıyla güzel ülkem, vatanım derim.

Only registered users can comment.