Sandy, Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi

Sandy, Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi

Sandy Kasırgası ABD’nin doğu kıyılarını tahrip etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Meteroloji Örgütü (WMO) Cenevre’de ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kasırganın yol açtığı felaketin değerlendirildiği toplantıda iklimlerde yaşanan küresel değişimin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği ve bu tehdidin giderek arttığı belirtildi. Dünya ikliminde yaşanan değişimler ve bu değişimlere bağlı tehditler iki örgütün ortaklaşa hazırladığı İklim ve Sağlık Atlası’nda yer alan haritalarda gösterildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, her yıl milyonlarca insanı etkileyen mevcut afet bilgisinin artık haritalara işlendiği ve bu atlasın kullanımı sayesinde insan sağlığını etkileyen birçok tehdide yönelik önceden tedbir alınabileceği bilgisini verdi. Meteoroloji ve sağlık kurumlarının işbirliği yapması durumunda birçok yaşamın kurtarılabileceğini belirten Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan, “Böylelikle Sandy Kasırgası gibi felaketlerin oluşturacağı tahribatının en aza indirilmesi ve yağmur, nem oranı, sıcaklık gibi hava durumuna bağlı artış gösteren salgın hastalıkların önüne geçilmesi sağlanabilir.” dedi.

Afetlere bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar sonucu dünya genelinde her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Dünya Meteroloji Örgütü Genel Sekreteri Michel Jarraud “Hepimizin bildiği gibi iklimlerde yaşanan değişme, doğa olaylarının şiddetini, süresini ve sıklığını etkilemektedir. Son birkaç hafta ve gün içinde yaşanan afetler bize bu gerçeği yeniden hatırlattı.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.