Yeşil yapraklılar hem bedene hem ruha iyi geliyor

Yeşil yapraklılar hem bedene hem ruha iyi geliyor

Kış aylarının sebzeleri hem daha hafif hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu besinler vücuda daha fazla antioksidan girmesini sağlarken, antioksidanlar kansere karşı korumaya yardımcı olur.

Diyetisyen Kübra Bal “Yüksek su miktarından dolayı sebzelerin kalori değerleri düşüktür. 1 porsiyon (6 kaşık) zeytinyağlı sebze yemeği ortalama 100-150 kaloridir” diyor. Yeşil renge sahip kış sebzeleri, göz sağlığını koruyucu etkiye sahip. Sebzelere yeşil renk veren klorofilin de hem antioksidan hem antienflamatuar etkisiyle dokuları onarıcı ve yara iyileştirici özelliği bulunuyor.

Ispanak: A,C,E,K vitaminleri, magnezyum, fosfor ve iyot içeren ıspanak bitkisel proteinlerden zengin.

Brokoli: İyi bir kalsiyum ve C vitamini kaynağı olan brokoli, östrojen hormonunu dengelediği için özellikle menopoz dönemindeki bayanlar tarafından tüketilmeli.

Pazı: İçeriğindeki folik asit vitamini nedeniyle hamile bayanlar tarafından tüketilmesi gereken pazı iyi bir kalsiyum, A ve C vitamini kaynağıdır.

Pırasa: Soğangiller familyasından olan pırasa, içerisindeki gallik asit ile yaşlanmaya karşı geciktirici etkiye sahiptir. Ayrıca sülfür içeriği ile kalın bağırsak kanserine karşı korunma sağlar. Pırasa, yüksek lif kaynağı olduğundan kabızlık sorunu için ideal bir sebzedir.

Karalahana: İçerdiği K vitamini ile konsantrasyon güçlendirici ve sinir sistemine olumlu etkileri olan karalahana alzehimer hastalığı için koruyucu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.