Yağmur ormanları kansere çare mi oluyor?

Yağmur ormanları kansere çare mi oluyor?

Yeni bulunan bir bitkinin çekirdeklerinden, baş ve boyunda bulunan tümörler ile kolon kanserine çare olması için deneysel bir ilaç geliştirildi.

Avustralya’da Brisbane kentinde bulunan QIMR Berghofer Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nde görevli bilimadamları EBC-46 isimli tek enjeksiyonlu bir aşı geliştirdi. Ön klinik denemeyi bitirilen ilaç kanserli tümörler üzerinde hızlı bir parçalanmaya yol açıyor.

EBC-46, Avustralya’daki kuzey Queensland yağmur ormanlarındaki “blushwood” isimli bir ağacın meyvelerinin özünden çıkarılan bir bileşen.

PLOS ONE dergisinde yayınlanan çalışmada, birçok vakada tek aşı tedavisinin 4 saat içerisinde kanserli hücrelerin canlılığını kaybetmesini sağlayıp tümörleri imha ediyor. Dr. Glen Boyle geliştirilen ilaç hakkında; “Ön klinik deneylerin yüzde 70’inden fazlasında yanıt ve tedavi uzun süreli ve daimi. 12 aylık süre boyunca çok küçük bir nüksetme görüldü.” dedi.

Bilim adamlarının hayvanlar üzerinde sürdürdüğü klinik deneyleri Amerika’nın yanı sıra Avustralya’da da devam ediyor. Ancak, EBC-46 aşısının diğer organlara da yayılan kanserlere karşı etkili olup olmadığını gösteren bir kanıt henüz bulunamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.