Tutarsız anne, ağlayan çocuk demek!

Tutarsız anne, ağlayan çocuk demek!

Doğumdan itibaren çocuğunuz ile aranızda temellerini attığınız duygusal bağ, hayatının geri kalanında sosyal yaşamını, arkadaşlıklarını, romantik ilişkilerini ve sorunlarla başa çıkma biçimini büyük ölçüde etkiliyor.

Meydan Gazetesi’nde yer alan habere göre; erken dönemde yoğun anne sevgisinin ve çocuğun ihtiyaçlarını karşılanmasının çocukta değerli olduğu inancını geliştirdiğini söyleyen ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, bebeklik ve çocukluk döneminde kurulan bağın niteliğinin yetişkinlik döneminde kurulan yakın ilişkileri de doğrudan etkilediğini vurguluyor.

Başkaları ile ilişkisini de etkiliyor

Çok tutarsız ve müdahaleci bir anneyle büyüyen çocuğun, ona yakın durarak ya da yapışarak varlığını garantilemeye çalıştığını belirten Sümer, bu durumun kişinin ileriki dönemde karşı cins ile yaşadığı ilişkileri de etkilediğini, bireyin bir çocuğun anneye yapışması gibi partnerine yapışmaya başladığını söyledi.

Anne ile çocuk arasındaki bağın zayıf olması halinde çocuğun ileriki yaşamında güvence peşinde koşacağını, başkalarıyla ilişkilerinde çok fazla detaya kilitleneceğini söyleyen Sümer, “Tutarsız, çok müdahaleci annelerin çocukları, hem çocukluk hem de yetişkinlik döneminde daha sık ağlar, sorunlarını ağlayarak çözmeye çalışırlar. Soğuk ve mesafeli annelerin çocukları ise sorunları görmezden gelerek uzak dururlar, bastırırlar ya da inkar ederler” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.