Topuk dikeni, eklem kireçlenmesine sebep olabilir

Topuk dikeni, eklem kireçlenmesine sebep olabilir

Duruşun bozuk olaması, hızlı kilo alma, yanlış ayakkabı kullanma ve sürekli ayakta kalma gibi durumlarda topuk dikeni tehdidine maruz kalabilirsiniz. Uzmanlar, topuk dikeni hastalarının zamanında tedavi olmazsa, eklemlerde oluşan orantısız yüklenmeyle eklem kireçlenmelerinin yaşanabileceğini kaydetti.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, topuk dikeni rahatsızlığı belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi. Topuk dikeni hastalığının proloterapi tedavisiyle iyileştirildiğini ifade eden Doğan, “Uzun süre bir yerde oturduktan ve uykudan uyandıktan sonra ayağın topuk bölgesinde ağrının toplanmasıyla belirtilerini gösteren ve çoğu kişinin yaşadığı topuk dikeni hastalığı, proloterapi tedavisiyle iyileştirilebiliyor. Hasarlı dokuya enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan proliferant solisyon, ağrının kaynağı olan hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirerek topuk dikeninin oluştuğu bölgeyi onarıyor. Bu uygulamayla hastalar kolaylıkla kalıcı olarak tedavi edilebiliyor.” diye konuştu.

YANLIŞ AYAKKABI KULLANIMI TOPUK DİKENİ BAŞLANGICI!

Yanlış ayakkabı kullanımının topuk dikeni sebebi olabileceğini söyleyen Op. Dr. Hasan Doğan şunları ifade etti: “Hızlı kilo alımında ve yanlış ayakkabı kullanımında ve de yeni bir spora başladıktan sonra ayakta oluşan ağrı, çoğunlukla topuk dikeni rahatsızlığının belirtisi oluyor. Genellikle genç nüfusta, yaygın olarak görülen ayak tabanında ağrı şikayeti ile ortaya çıkan bir hastalık. Ayak alt yüzeyinde topuğun altında ve çevresinde ağrı ile kendini hissettirir. Sabah yataktan kalkınca ya da oturma pozisyonunda iken ayağa kalkınca atılan ilk birkaç adımda şiddetli ağrı oluşur. Hızlı kilo alanlarda, yeni bir spora başlayanlarda, yeni bir ayakkabı alanlarda ayak tabanında ağrı olursa topuk dikeni hastalığı akla gelmelidir.” şeklinde konuştu.

İYİLEŞTİRME GÜCÜNÜ HAREKETE GEÇİREN TEDAVİ

Topuk dikeni hastası zamanında tedavi olmazsa yürüme aktivitesi kısıtlandığından bacak kaslarında zayıflama ve güçsüzlük gelişeceğini söyleyen Doğan, “Topuk dikeni olan hastanın yürüyüş kalitesi bozulur. Ayakkabısı ters taraftan aşınır ve eskir. Bacak arkasındaki ve ayak tabanındaki kaslarda, aşırı gerginlik ve sertleşme olur. Zamanla diz ve kalça ekleminde ve hatta yaş ilerledikçe belde ağrı, erken aşınma ve yaşlanmalar ortaya çıkar. Hareketleri ve yaşam kalitesi bozulduğundan ekleme orantısız yüklenme olur ve eklem kireçlenmelerini tetikler.” dedi.

Zamanında uygulanan proloterapi tedavisiyle sorunun kaynağı olan yere uygulanan enjeksiyon uygulaması ile vücudun kendi kendini iyileştirme gücünün devreye gireceğini belirten Doğan, “Sorunlu bölgeye hızla iyileştirici hücreler gelerek ayak kemiği tabanına yapışan kasların çekme gücü dengelenir. Bağ dokunun kemiğe yapışma yerinde güçlenme sağlanır. Kaslarda oluşan tetik noktalar tedavi edilir. Böylece 3-4 seansta hasta yıllarca sürecek olan bir rahatsızlıktan kurtarılır.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.