Tatil döneminde sağlığı bozmamak için neler yenmeli?

Tatil döneminde sağlığı bozmamak için neler yenmeli?

Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Okulu Kasım ayında internet üzerinden bir araştırma yayınladı.

Tatil dönemine giren Amerikalılara yönelik araştırmada, tatil boyunca yemek düzenini bozacak insanlara, bu süreci daha sağlıklı nasıl geçirebileceklerine dair altı maddelik bir öneri listesi mevcut.

Tatile girmeye henüz vakit olmasına karşın, biz de tatil öncesi bir hazırlık olması için makale ve videoyu sizle paylaşıyoruz.

Öneri listesinin birinci maddesi, yemeğe salata ile başlamak. Araştırmanın ikinci önerisi, daha çok yürümeyi denemek. Üçüncü önerisi bazılarımız için kolay olmasa da şekeri hayatımızdan çıkarmak. Dördüncü madde de, çok alışkın olmadığımız bir şey öneriyor: İçtiğimiz suyu meyve, sebze gibi şeyler koyarak tatlandırmak. Otellerde yenilen açık büfelere dikkat edilmesini ekleyen makalenin beşinci maddesi hepimizin bildiği bir şey; yemeği az pişirmek, böylece vitaminlerinden daha fazla yararlanacağımızı ifade ediyor.  En son tavsiye tatlı yerine kuruyemiş, meyve veya siyah çikolata tüketmeyi denemek.

Böylece daha formda ve sağlıklı bir tatil geçirmiş olacağımızı söyleyen makale, tatil dönemine girecek insanlar için önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.