Sonbaharda cilt sağlığınıza daha çok özen gösterin

Sonbaharda cilt sağlığınıza daha çok özen gösterin

Yazın sona ermesi ve sonbaharın başlamasıyla insan cildinde de birtakım değişikliklerin belirginleştiğine dikkat çeken uzmanlar, bol su tüketimi ve egzersizle cilt sağlığının korunabileceğini belirtti. Uzmanlar, yazın güneş, deniz, sıcak, kuru veya nemli havaya maruz kalan, bronzlaşan, kuruyan cildin, daha kendini toparlayamadan sonbaharın serin ve rüzgarlı havasından olumsuz etkilenebildiği uyarısında bulundu.

Sonbahara girerken cilt sağlığı için alınması gereken önlemler konusunda bilgiler veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, sağlıklı cildin parlak, diri ve sade görüntüsüyle anlaşılabildiğini söylüyor ve yazın güneş ile kuruyan ve matlaşan cildin, sonbaharın rüzgarlı ve kuru havasından etkilenmemesi ya da daha az etkilenmesi için birtakım bilinçli önlemler alınması gerektiğini belirtiyor.

Dr. Tümtürk, bu önlemleri ise şöyle sıraladı: “Cildimizi her dönemde güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş koruyucu kremler kullanılmalı. Cildimize, yaşımıza ve cilt tipimize uygun bir nemlendirici ve temizleyici kullanmanın yanında temizleyici ve nemlendirici seçimi oldukça önemli. Kapatıcı ürünler kullanılıyorsa cildi yıkamadan ya da makyajı temizlemeden yatılmaması gerekir. Sigara içmemeliyiz. Dengeli ve düzenli beslenme, bol su içme ve ölçülü egzersiz yapma alışkanlıkları da cildimiz için inkar edilemez bir önleme sahiptir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.