Soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın

Soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın

Uzmanlar havaların soğumasıyla birlikte, vücutta terleme ile dışarı atılan su miktarında azalma olması, kişilerde daha az suya ihtiyaç olduğu düşüncesini doğurabileceğine dikkat çekti.

Doktorlar vücudun soğuk havalarda, gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlarından birinin su olduğunu belirtiyor.

Beslenme uzmanı diyetisyen Canan Aksoy, “Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli protein, A, C ve E vitaminleri, demir, çinko, folik asit ve selenyumun yanı sıra yeterli su tüketimi ve egzersiz yapılmalı. Soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın. Sağlıklı ve düzenli beslenmenizi su ve egzersizler ile desteklediğinizde kışın virüslerden daha kolay korunabilirsiniz” diye konuşuyor.

Aksoy, aktarlardan alınarak soğuk algınlığı ve gripten korunabilecek yöntemleri şöyle aktarıyor: “Bir avuç ıhlamuru yıkayıp demliğin içine koyun ve tane karabiber, çubuk tarçın, taze ya da kuru zencefil, birkaç dilim elma ve limon kabuğunu kaynatın. Gün içerisinde istediğiniz kadar için. Bir bardak sıcak suyun içine, birkaç dilim zencefil koyup bekleyin, daha sonra üzerine limon sıkıp bal ile tatlandırarak içebilirsiniz. Bir çorba kaşığı ıhlamuru, bir poşet ekinezya çayı ile birlikte bir bardak suyun içinde demleyin. Üzerine limon sıkarak için. Bir bardak sıcak suyun içine birkaç dilim elma ve portakal kabuğu, çubuk tarçın ve birkaç kakule ve karanfil ilave ederek demleyin, süzerek için.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.