Şizofreni ve depresyon kan testinden anlaşılacak

Şizofreni ve depresyon kan testinden anlaşılacak

Bir hastanın şizofreni veya depresyonda olup olmadığını sadece klinik durumuyla değil, artık kanda bakılabilecek bazı biyokimyasal parametreleri de işin içine katarak değerlendirmek mümkün olacak.

İltihabın (inflamasyonun) psikiyatrik hastalıklarla ve özellikle şizofreni ve depresyonla ilişkisi olduğuna değinen Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu, psikiyatrik hastalıkların birçok tipinde, özellikle şizofreni ve depresyonda hastanın kanında kolaylıkla bakılabilecek bazı biyokimyasal parametreler olduğunu söylüyor.

Bunların hem hastalığın tanısında hem de sonrasında hastaya reçete edilen ilaçların etkinliğini değerlendirmede hekimlere yardımcı olacağını belirten Arıcıoğlu, “Hemen her hastanede yapılabilecek kan testleriyle teşhis ve tedavinin etkisini değerlendirebileceğimiz gibi, günümüzde birçok evde farklı hastalıklar için bulunan bazı ilaçların bu hastalara verilmekte olan psikiyatri ilaçlarıyla birlikte kullanılabileceği yeni bir dönem başlayacak gibi görünüyor. Umuyoruz bu güncel bilgiler mevcut tedavilere istenildiği kadar yanıt alamayan hastalar için faydalı olur” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.