Şeker hastalığında ameliyatlı çözüm yaygınlaşıyor

Şeker hastalığında ameliyatlı çözüm yaygınlaşıyor

Şeker hastalığının ameliyat ile tedavi edilmesi konusunda hizmet veren Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı, bu yöntemi Türkiye sathına yaymak için çalışmalara başladı.

Vakıf bünyesinde hizmet veren Metabolik Cerrahi Okulu aracılığıyladiyabet ameliyatları konusunda uzmanlaşmak isteyen hekimlere önce eğitim, sonra da ameliyatları uygulamak için destek veriliyor. 26 Aralık’ta Samsun’da “Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu”’na katılacak olan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Metabolik Cerrahi Okulu’nda eğitim alanOp. Dr. Muzaffer Al ile birlikte canlı bir ameliyat ve bir konferans gerçekleştirerek konuyla ilgili bilgi almak isteyen hekim ve hastalarla bir araya gelecek.

Diyabet ameliyatları Türkiye’de de başarıyla uygulanıyor

Tip 2 diyabet hastalığına cerrahi yollarla çözüm getiren metabolik cerrahi ameliyatları hakkında halkı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı; çalışmalarına 26 Aralık’ta Samsun’da başlıyor. Vakıf Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik yaptığı açıklamada, Türkiye’nin metabolik cerrahi alanında dünyanın en büyük ikinci serisine sahip olduğunu belirterek tip 2 diyabetin en etkili tedavisi olduğu bilinen bu hastalardan elde edilen bilgi ve tecrübelerin diğer hekimlerle paylaşılması gerektiğini ifade ediyor.

Doç. Dr. Çelik şöyle devam ediyor: “Bizler girdiğimiz her platformda bilginin paylaşılarak arttığını belirtiyoruz. Bilimsel her çalışmanın temelinde bu davranış esastır. Bildiklerimizi ne kadar çok meslektaşımıza aktarırsak, diyabetle savaş konusunda o kadar çok yol kat edeceğiz. Önceden bu ameliyatlarla ilgili bilgi sahibi olabilmeniz için dünyayı dolaşmanız gerekiyordu. Ama artık bu ameliyatlar Türkiye’de de başarıyla uygulanıyor. Hatta yaptığımız ameliyatlarla şu anda dünyanın en büyük ikinci hasta serisine sahibiz. Dolayısıyla artık metabolik cerrahiye ilgi duyan ve çalışmalarına bu alanda devam etmek isteyen meslektaşlarımızın hiçbir yere gitmesine gerek kalmadı. Metabolik Cerrahi Okulu ile tip 2 diyabetin cerrahi tedavisi adına elde ettiğimiz her bilgiyi ve tecrübeyi hekim arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz. Elde ettiğimiz her yeni tecrübeyi Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı çatısı altında toplayıp dünyada bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara öncülük ediyoruz. Bu ameliyatların daha ulaşılabilir olması gerekiyor. Resmi rakamlara göre Türkiye nüfusunun en az 7 milyonu diyabet hastası. Etkisi ispat edilmiş tedavileri ne kadar çok lokasyonda uygulayabilirsek o kadar çok hastaya ulaşma imkânımız olacak.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.