Ramazan’da fazla uyku halsizlik yapıyor

Ramazan’da fazla uyku halsizlik yapıyor

Ramazan’da uyku düzeninin değişmesiyle birlikte gün boyunca halsiz ve güçsüz hissedebilirsiniz.

Meydan Gazetesi‘nde yer alan habere göre; Nöroloji Uzmanı Dr. Önder Kuzu, “Sahurdan sonra mutlaka bir uyku siklusu uyuyun. Bir uyku siklusu, ortalama bir buçuk saattir. Uykumuz NonREM ve REM olarak iki kısımdır. NonREM uykumuzu gecenin ilk kısmında uyuruz ve bu esnada vücudumuz dinlenir. REM uykusunu sabahları uyanmaya yakın uyuruz ve bu dönemde de beynimiz dinlenir, tazelenir. Eğer sahurdan sonra uyumazsak REM evresini yeteri kadar uyuyamamış oluruz. Bu da bize sabahları yorgun ve dinlenmemiş uyanma, günlük aktivitelerimizde enerji azlığı, isteksizlik, dikkat eksikliği ve unutkanlık, gündüz artmış uykululuk olarak yansır” diyor.

Sahura kalktınız diye sabah uyanma saatinizi değiştirmeyin. Aksi takdirde uyku düzeniniz bozulur. Gece uykuya da aynı saatte geçmeye özen göstermek gerekir. Gece uykusu dışında gündüz uyumayın, uzanmayın, uyuklamaya çalışmayın.

Gündüz uyumanın gece uykusu üzerinde negatif etkileri vardır. Gün içerisinde ne kadar uykulu ya da uykusuz olduğunuz yatma ve kalkma saatinizi etkilemesin. Oruç nedeniyle sizin için normal olan süreden daha fazla uyumayın veya uyumaya çalışmayın.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.