Öksürüğe karşı ayva yiyin

Öksürüğe karşı ayva yiyin

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ayvanın öksürüğü azalttığını ifade eden Doktor Diyetisyen Yonca Sevim, ayvanın aynı zamanda boğazın yumuşamasına da yardımcı olduğunu anlattı.

Sevim, portakal, zencefil ve karanfilin enfeksiyon ve ağrıları önlemek için faydalı olduğunu kaydetti.

SOĞUK HAVA VE YANLIŞ BESLENME ALIŞKANLIKLARI HASTA EDİYOR

Doktor Yonca Sevim, havaların soğuması ve enfeksiyonların çoğalmasının kış aylarında hastalıkların artmasına neden olduğunu ifade ederek, “Ancak özellikle kapalı alanlarda geçirilen uzun zamanlar, beslenme listelerinde ağırlık kazanan şekerli ve hazır içecekler de bağışıklığı zayıflatmakta ve buna bağlı olarak hastalıkları hızlandırmaktadır. Bunun yerine evde ya da iş yerinde hazırlanabilecek sağlıklı bitki çayları ile hastalıklardan korunmak ve sağlıklı kalmak mümkündür.” dedi.

AYVA, KAKULE VE IHLAMUR ÇİÇEKLERİ SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN BİREBİR

Ayvanın, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olduğunu vurgulayan Dr. Dyt Sevim, ayvanın öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olduğunu belirterek “Ayva çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir. Sindirimi de kolaylaştıran ayvanın ayrıca, kanserden koruma, kilo kaybı, sağlıklı bir cilt, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kan basıncının dengelenmesi gibi pek çok olumlu etkisi de vardır. Fakat fazla miktarda tüketilen ayva çekirdeğinin toksik etki oluşturabileceği unutulmamalıdır.” şeklinde bilgi verdi.

PORTAKAL KABUĞUNDAKİ YAĞLAR TÜMÖR OLUŞUMUNU ÖNLÜYOR

Doktor Dyt. Sevim, yüksek C vitamini içeren portakalın ‘kışın baş tacı meyvesi’ olduğunu dile getirdi. Portakal, zencefil ve karanfilin enfeksiyon ve ağrıları önlemek için faydalı olduğunu anlatan Sevim, şunları söyledi: “Portakal kabuğunun ve içindeki beyaz maddenin de en az içi kadar önemli olduğunu bilinmelidir. Portakal kabuğunda bulunan esansiyel yağlar tümör oluşumu önler ve kanserden koruyucudur. Ayrıca portakal iç kabuğun beyaz maddesinde bulunan bir posa (pektin) bağırsak sağlığını olumlu etkiler, midede kıvam sağlayarak midenin boşalmasını geciktirir ve daha uzun süre tok kalınmasını sağlar.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.