Obamacare başvuruları bu gece sona eriyor

Obamacare başvuruları bu gece sona eriyor

Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası (Obamacare) başvuruları bu gece sona eriyor. Şuana kadar başvuran kişilerin yüzde 80’i vergi indirimi hakkı kazandı. İsteyenler  healtcare.gov sitesinden bugün gece yarısına kadar internetten istediği sigorta şirketi ve planına başvurabilecek. Ancak yoğun talepten dolayı bugün yine sistemde teknik arızalar yaşababiliyor.  Sağlık servisi birimince yapılan açıklamaya göre arıza giderilmeye çalışılıyor ancak arıza devam ettiği takdirde başvuru için süre uzatılabilir.

Kongre bütçe ofisinin tahminlerine göre; Bu yeni sağlık sigortası sistemiyle 2016 yılına kadar 25 milyon daha kişi sigortalanmış ve böylece yasal oturuma sahip olanların ve Amerikan vatandaşlarının yüzde 91’lik kısmının sağlık sigortasına sahip olmuş olacak.

Beyaz Saray’ın yaptığı açıklamaya göre 1 Ekim’den bu yana 6 milyon kişi başvuruda bulundu.  31 Mart gecesine kadar ise hadef 7 milyon kişinin başvurmuş olmasıydı. Cumartesi günü ise sayfayı 1.2 milyon kişinin ziyaret etmiş olması ise hedefe ulaşmış olmanın göstergesi olarak değerlendirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.