Mide gribine karşı bitki çayı

Mide gribine karşı bitki çayı

Genellikle “besin zehirlenmesi” gibi algılanıyor. Zaten virüs de çoğunlukla iyi yıkanmamış meyve, sebze vb. besinler ile kişiyi enfekte ediyor.
Prof. Dr. Erdem Yeşilada uyarıyor; “panikleyip hemen antibiyotiklere, mide asidi baskılayıcılara sarılmanıza gerek yok. Zaten bu virüse etkili ilaç da yok. Basit bir şekilde bitki çayları ile şikâyetlerin etkisini azaltabilir, önleyebilirsiniz”

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bulaşıcı özelliği yüksek virüsler nedeniyle dikkatli olmak gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Yeşilada, “Bağışıklık sistemi zayıf kişiler ve çocuklar daha fazla etkileniyor. Kalıcı bir soruna yol açmamasına rağmen özellikle birkaç gün için tatildeyseniz tatilinizi, çalışıyorsanız gününüzü zehir edeceği kesin.” diyor.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Panikleyip hemen antibiyotiklere, mide asidi baskılayıcılara sarılmanıza gerek yok. Zaten bu virüse etkili ilaç da yok. Basit bir şekilde bitki çayları ile şikâyetlerin etkisini azaltabilir, önleyebilirsiniz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Yeşilada, çözüm olabilecek formülleri ise şöyle aktardı: “Bir demlik içerisinde birer poşet tarçın/karanfil, melisa, adaçayı, rezene ve zencefil çayları ilave ederek üzerine 2-3 çay fincanı (300 mililitre) taze kaynatılmış 80 derecede sıcak suyu ilave edin. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Şekersiz olarak için. Şeker ishali daha da artırır. Bu uygulamayı günde 3-4 kez tekrarlayın. Zencefil, artık hepimizin bildiği gibi, en etkili kusma ve bulantı önleyici. Rezene ile birlikte midedeki sorunların giderilmesine yardımcı olacaktır. Adaçayı, karanfil, tarçın ise mikroplara karşı mücadelede yardımcı olacaktır. Melisa hem karındaki şikâyetlerin giderilmesine yardımcı olacak hem de sizi rahatlatacaktır. Bu virüsün yüksek bulaşıcılık özelliği nedeniyle çevrenizde, yakınlarınızda bu şikâyetler görülürse sizin de koruyucu olarak bu çay karışımından içmenizi öneririm. Bu arada ishali daha çabuk durdurmak için bir çorba kaşığı siyah çayı su yardımı ile yutmaya çalışın. İçerisindeki kateşinler ishalin durdurulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bolca su içmeyi ihmal etmeyin.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.