Kalp krizi öncesi ağrı şanstır

Kalp krizi öncesi ağrı şanstır

Uzmanlar, göğüs ağrısı, nefes darlığı ve terlemenin kalp krizinin en önemli belirtileri olduğunu söylüyor. Uzman Doktor Deniz Şener, “Belirti vermeden yaşanan kalp krizleri ölümcül olabilmektedir. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı vücut için bir alarmdır.” diyor.

Herhangi bir ağrı hissedilmeden geçirilen kalp krizlerinin ölümcül sonuçlar doğurduğunu anlatan Uzman Doktor Deniz Şener, göğüs ağrısı, nefes darlığı ve terlemenin vücut için bir alarm olduğunu belirtti. Dr. Şener, “Sessiz iskemi hiçbir belirti göstermez. Kalp damarlarında darlık varsa kalp fazla çalışması gerektiğinde yani efor yapıldığında, strese girildiğinde zorlanır fakat kişi bunun belirtisini fark etmez. Kişi eğer ağrı olduğunda eforu sonlandırır ve kalbini dinlendirir. Böylece kalp zora girmeden kriz oluşmadan önlenmiş olur. Belirti vermeyen sessiz iskemide kişi istirahate geçmediği için spor yapmaya ve kalbi zorlamaya devam eder bunun sonucunda kalp krizi riskinin oluşmasına zemin hazırlar. Sessiz iskemide durum çok daha önemlidir ve kişinin kalp krizi geçirme, hayatını kaybetme ihtimali daha fazladır. ” dedi.

Vücut ağrısı yerine tansiyon ritminin değişmesi de kalp krizinin ipuçlarından olabileceğini söyleyen Dr. Şener, “Ağrı yerine tansiyon da kalp krizi hakkında ipucu verebilir.Bazen tipik göğüs ağrısı olmamakla birlikte başka belirtilerle de teşhis konulabilmektedir. Örneğin daha önce olamayan bir tansiyon yükselmesi başka bir deyişle kalbin zora girdiği anda tansiyonu yükselterek cevap vermesi krizin en önemli gösterebilir. Çabuk yorulma ya da spor yapan bir kişinin daha önce yaptığı kadar efor harcayamaması belirti olabilmektedir. Dolayısı ile ağrı belirtisi olmadan bazı yan belirtilerle de şüphe edilerek sessiz iskemi tanısı konulabilir.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.