Kahve, kola ve çay asla suyun yerine geçmez

Kahve, kola ve çay asla suyun yerine geçmez

Uzmanlar, vücudumuza aldığımız su dışında herhangi bir sıvı, su yerine geçmediğini belirtiyor.

Gün içerisinde, kendi sağlığımız için alışkanlık haline getirmek zorunda olduğumuz yegane eylemin ise su içmek olması gerektiğini kaydediyor. Buna göre uzmanlar, su içmeyi ihtiyaç yerine alışkanlığa terfi ettirin uyarısında bulunuyor.

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, toplumun genelinin ‘su ihtiyaçtır, meşrubat lezzetlidir’ kanısına sahip olduğunu ifade etti. Suiçmenin vücuda gereken suyu sağlarken meşrubat içmenin ise şekerve kafein almak anlamına geleceği aktaran Aksoy, hem ekstra şeker alımı sağladığını, hem de çoğu zaman vücuttaki depolanmış suyu da kuruttuğunu anlattı.

Aksoy “Çoğumuz yeterli su içmiyor olabilir, bir insanın günde ortalama 1,5 – 2 litre su tüketmesi gerekiyor ama zaman zaman su dışında farklı içecekler daha cazip gelebiliyor. Kahve, kola, çay gibi içecekler, asla su yerine geçmez, sağlıklı bünye ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için mutlaka yeterli düzeyde su tüketmeniz gerekiyor.” dedi.

Beslenme Uzmanı, spor yaparken, çalışırken, her yemekten önce ve sonra, uykudan önce ve uyanınca su içmenin öneminin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Su içmek sağlığımız, bağışıklık sistemimiz için bu kadar önemliyken, en sağlıklı suyu içmek önceliğimiz olmalı.”

NE ZAMAN VE NEDEN SU İÇİLMELİ?

* Uykudan önce 1 bardak: Rahat, kaliteli bir uyku için iç organlarımızın, kırmızı alarm vermemesi önemli. Susuz kalan iç organlar, tehlike sinyali alır, dolayısı ile yatmadan önce iç organları ferahlatmak önemli.

* Uyanır uyanmaz 1 bardak: Bütün gece uyku sırasında kaybettiğiniz suyun yerine konması, hem zihninizin hem de iç organlarınızın uyandığınızı anlaması, kendini yeni bir güne hazır hissetmesi için.

* Yemekten önce 1 bardak: Yemeğe başlamadan önce 1 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Gün içerisinde içtiğiniz 1 bardak sudan sonra, zihniniz ardından yemek geleceğini düşünür ve böylece açlık hissini bastırır.

* Yemekten sonra 1 bardak: Yemekle beraber aldığınız tuzun atılmasını sağlamak için her yemekten sonra 1 bardak su için.

* Yoğun çalışma temposunda bol su için.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.